Semifinalele, o fata morgana pentru Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Galacticele“ au pierdut pe teren propriu în faţa formaţiei spaniole Itxako, scor 22-25 (12-11), şi mai au şanse reduse de calificare în careul cu aşi al Ligii Campionilor. Fără superstarul Cristina Neagu, accidentată la umăr, şi fără pivotul Ionela Stanca, lăsată suprinzător în afara lotului, vâlcencele au evoluat modest contra ibericelor.

Învinse în tur, la limită (25-26), elevele Anjei Andersen au fost destul de timorate în debut, 1-3 (min. 10), pe fondul unui joc încâlcit, cu multe greşeli în faza ofensivă. La mijlocul primei reprize, Oltchim avea astfel doar două goluri marcate. Surprizele  Anjei Andersen au continuat şi în partida cu Itxako, extremele dreapta Maier şi Nechita evoluând pe partea stângă.

Ultima a marcat trei goluri consecutive spre pauză (12-10), obligând Itxako să intre la time-out. În partea secundă, echilibrul s-a menţinut până cu cinci minute înainte de final (scor 20-20). Erorile grave la pasare ale vâlcencelor au făcut însă ca ibericele să se descătuşeze în ultimele minute şi să obţină victoria. Au marcat pentru Oltchim: Ardean 6, Nechita 4, Özel 3, Pidpalova 3, Vizitiu 2, Manea 1, Beşe 1, Managarova 1 şi Maier 1.

Mai avem nevoie de trei puncte

Pentru a mai se califica în careul cu aşi, Oltchim trebuie să obţină minimum trei puncte din următoarele două confruntări cu Buducnost şi RK Krim din deplasare. Misiunea pare însă una dificilă ţinând cont că publicul din Muntenegru şi Serbia creează o atmosferă incendiară şi foarte puţine echipe câştigă pe aceste două arene.

Tot ieri, în cealaltă grupă, ETO Györ s-a impus pe terenul germancelor de la Leipzig, scor 29-25, reuşind astfel calificarea matematică în careul cu aşi. Aurelia Brădeanu a marcat patru goluri pentru formaţia maghiară, în timp ce Simona Spiridon a înscris şi ea odată. Norvegiencele de la Larvik ocupă locul secund în grupă la patru puncte de Leipzig şi doar printr-o minune mai pot pierde calificarea în semifinale.

"Nu înţeleg ce s-a întâmplat cu noi, dar nu e totul pierdut. Nu vom ceda, ne vom lupta până la capăt în ultimele partide să ne calificăm în semifinale."
Valentina Elisei
extremă Oltchim

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite