S-au întors eroinele clujene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tivadar, Paraschiv şi Bârsan, de la stânga la dreapta
Tivadar, Paraschiv şi Bârsan, de la stânga la dreapta

Florina Chintoan, Mihaela Tivadar şi Magdalena Paraschiv, medaliate cu bronz la Campionatul European de Handbal, au revenit acasă. Fetele de la „U“ Jolidon Cluj au obţinut cu echipa naţională cea mai mare performanţă europeană a echipei naţionale de handbal feminin

Naţionala feminină de handbal, care a avut trei clujence în componenţă, a obţinut cea mai mare performanţă europeană din toate timpurile. Mihaela Tivadar, Magdalena Paraschiv şi Florina Bârsan Chintoan au pus serios umărul la bronzul din Norvegia şi Danemarca, deşi ultima nu au fost folosită foarte mult de selecţionerul Radu Voina. Tivadar a reprezentat unul dintre cele mai mari câştiguri ale României pe faza defensivă, clujeanca reuşind un turneu excelent. Trei ore, nouă minute şi 27 de secunde a fost timpul efectiv de joc petrecut în teren de Mihaela, timp în care şi-a pus puternic amprenta pe jocul „tricolorelor“.

„Am realizat tot ce ne-am dorit“


Deşi în atac a fost folosită foarte puţin, a înscris trei goluri din patru aruncări, terminând Campionatul European cu un procentaj de 75%, din acest punct de vedere fiind devansată doar de pivotul Ionela Stanca şi de extrema Cristina Vărzaru. „Pentru mine medalia este ca şi una de aur, am muncit foarte mult pentru ea. A fost greu, după un meci mai slab cu Suedia, am reuşit să facem un meci foarte bun. Sunt foarte fericită, am realizat cam tot ce ne-am dorit. În finala mică împotriva Danemarcei a fost şi o revanşă după meciul din grupe. Poate cel mai uşor meci a fost cu Rusia, pentru că eram deja calificate. Important este că am reuşit să luăm o medalie, este important să preţuim ceea ce am câştigat“, a declarat Tivadar.

Cel mai frumos cadou de Crăciun pentru Chintoan

Trei ore, opt minute şi 26 de secunde a petrecut pe teren extrema Magdalena Paraschiv, una dintre suprizele lui Voina pentru acest Campionat European. A marcat cinci goluri pe întreaga perioadă a turneului, din opt aruncări, având un procentaj de 63%. Handbalista, aflată la cea mai importantă performanţă din carieră, la fel ca multe dintre coechipierele ei, a dorit să dedice medalia suporterilor care au fost alături de echipa naţională.

„A fost un an foarte bun pentru mine, am câştigat patru medalii. Să dea Domnul să o ţin tot aşa. Dedic medalia suporterilor care au fost alături de noi şi la bine şi la rău, familiei, echipei, tuturor“, a spus Paraschiv, completată de colega ei Florina Bârsan Chintoan: „Este cel mai frumos cadou pe care-l puteam primi de Crăciun. Să câştigi o medalie este ceva aparte“.


Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite