Rusia a câştigat Cupa Mondială la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Rusiei, cu cecul rezervat campioanei
Echipa Rusiei, cu cecul rezervat campioanei

Naţionala de handbal feminin a Rusiei a câştigat Cupa Mondială, duminică, la Aarhus, după ce a învins în finală Norvegia, scor 25-23 (12-11).

Rusia este singura echipă neînvinsă la actuala ediţie a Cupei Mondiale, încheind cu victorii şi partidele din grupa B. În semifinale, Rusia a eliminat Franţa, la limită, cu 27-26, în timp ce Norvegia a trecut de Spania, cu 25-23.

Tot duminică s-a jucat şi finala mică, între Franţa şi Spania, câştig de cauză având prima, scor 16-15 (9-9).

La Cupa Mondială de la Aarhus a participat şi naţionala României, care a ratat semifinalele, cu trei înfrângeri în faţa echipelor Franţei (25-30), Germaniei (29-31) şi Norvegiei (21-33).

Câştigătoarea competiţiei de la Aarhus, Rusia, va primi un cec de 25.000 de euro, finalista Norvegia, unul de 15.000 de euro, iar ocupanta locului trei, Franţa, unul de 5.000 de euro.

Ultimele două ediţii ale Cupei Mondiale au fost câştigate de România, care a trecut în ambele finale de Norvegia. În 2010, Norvegia a pierdut cu acelaşi scor finala, 23-24, în faţa României.

La finalul Cupei Mondiale, câştigată de Rusia în faţa Norvegiei, scor 25-23, s-a anunţat şi All Star Team, din care nu face parte nicio jucătoare română. Lista este următoarea: Extremă stânga: Siraba Dembele (Franţa); Inter stânga: Macarena Aguilar Diaz (Spania); Centru: Allison Pineau (Franţa); Inter dreapta: Ekaterina Davydenko (Rusia); Extremă dreapta: Linn Kristin Riegelhuth (Norvegia); Pivot: Marit Malm Frafjord (Norvegia); Portar: Maria Sidorova (Rusia); MVP-ul Cupei Mondiale: Allison Pineau (Franţa).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite