Rusia-Norvegia, în finala Cupei Mondiale de handbal de la Aarhus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionalele de handbal feminin ale Rusiei şi Norvegiei se vor întâlni în finala Cupei Mondiale, de la Aarhus, după ce au eliminat, sâmbătă, în semifinale, reprezentativele Franţei, respectiv Spaniei.

Rusia a învins Franţa, la limită, cu 27-26, după un meci foarte disputat, în timp ce Norvegia a trecut de Spania, la fel de dificil, cu 25-23.

Învinsele se vor duela duminică în finala mică, iar Rusia şi Norvegia vor juca pentru marele premiu de 25.000 de euro, în aceeaşi zi, de la ora 18.30.

La Cupa Mondială de la Aarhus a participat şi naţionala României, care a ratat semifinalele, cu trei înfrângeri în faţa echipelor Franţei (25-30), Germaniei (29-31) şi Norvegiei (21-33).

Tricolorele ar putut disputa un meci amical în afara competiţiei, sâmbătă, cu Danemarca, eliminată şi ea în faza grupelor, dar s-a renunţat din cauza oboselii. Echipa României urmează să ajungă în ţară sâmbătă noaptea.

Câştigătoarea competiţiei de la Aarhus va fi recompensată cu 25.000 de euro, finalista cu 15.000 de euro, iar ocupanta locului trei, cu 5.000 de euro.

Ultimele două ediţii ale Cupei Mondiale au fost câştigate de România, care a trecut în ambele finale de Norvegia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite