Sancţiune redusă pentru Rulmentul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Rulmentistele“ şi-au primit punctele înapoi Foto: Marius Bularca
„Rulmentistele“ şi-au primit punctele înapoi Foto: Marius Bularca

În urma şedinţei Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal de astăzi s-a luat hotărârea ca formaţia Rulmentul Braşov să-şi primească înapoi şase din cele nouă puncte luate de Comisia Centrală de Competiţii.

Întrucât a folosit în unele meciuri din Liga Naţională jucătoare sub limita admisă de vârstă, Rulmentul a fost sancţionată, în urmă cu două săptămâni, cu pierderea partidelor respective la masa verde (scor 0-10) şi o penalizare de cinci puncte.

Ca urmare a memoriului depus de oficialii clubului de la poalele Tâmpei, membrii Comisiei de Judecare a Memoriilor din cadrul FRH au hotărât să reducă penalizarea la doar un meci pierdut la masa verde (cel cu Jolidon Cluj Napoca) şi un singur punct scăzut, rezultatele celorlalte partide rămânând cele omologate pe teren.

Decizie definitivă şi irevocabilă

„Întrucât Comisia de Competiţii nu a atenţionat după primul joc nerespectarea condiţiilor de vârstă privind participarea în Liga Naţională, acesta este omologat cu 10-0 şi scăderea câte unui punct în clasament, jocurile următoare fiind omologate cu rezultatele înscrise în raportul de joc", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Federaţiei Române de Handbal.

După pierderea celor trei puncte, CS Rulmentul Braşov are şapte puncte în clasament, clasându-se pe locul nouă, în spatele echipei Oţelul Galaţi.    

Nu mi se pare corect că ni s-au luat aceste puncte, mai ales că reuşisem să ne impunem pe teren în faţa grupării din Cluj Napoca. Însă, este vorba despre o decizie a Consiliului de Administraţie şi trebuie să o respectăm. Cu toate aceste, cred că regulamentul ar trebui schimbat, întrucât nu mi se pare corect să nu poţi folosi un anumit număr de junioare într-un meci de Liga Naţională", a menţionat directorul sportiv al echipei CS Rulmentul Braşov, Mircea Cucuian.

În altă ordine de idei, soarta jucătoarelor Ionica Munteanu şi Cristina Niculae va fi stabilită mâine, când cele două vor sosi la Braşov pentru a negocia cu oficialii echipei de la poalele Tâmpei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite