HANDBAL: Rulmentul Braşov, la un pas de desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HANDBAL: Rulmentul Braşov, la un pas de desfiinţare
HANDBAL: Rulmentul Braşov, la un pas de desfiinţare

Problemele financiare au adus vicecampioana României la handbal feminin, Rulmentul Braşov, în situaţia de a nu mai putea continua parcursul din campionat.

Astăzi braşovencele au câştigat, scor 31-25, întâlnirea cu “U” Jolidon Cluj, dar antrenorul Herbert Muller nu a avut la dispoziţie decât 11 jucătoare, restul refuzând să joace, deoarece nu şi-au primit salariile.

“Suntem în pericol ca acesta să fie ultimul meci al echipei noastre în campionat. În condiţiile în care sunt neplătite de luni de zile, eu nu mai am cum să le cer fetelor să se prezinte la antrenamente sau la meciuri. Am insistat, au vrut şi ele dar acum sincer îmi este şi ruşine să mai fac acest lucru”, a spus Muller la finalul partidei cu “U” Jolidon.

Cele 11 jucătoare de la Braşov care au evoluat împotriva clujencelor au fost: Ionica Munteanu, Simona Gogârlă, Alexandrina Barbosa, Cristina Alexandrescu, Teodora Vârtic, Cristina Niculaie, Aneta Barcan, Alina Şorodoc, Daniela Vălean, Carmen Ilie şi Alexandra Gogoriţă. Cele mai bune marcatoare ale Rulmentului au fost Barbosa (12) şi Gogîrlă (8), în timp ce pentru clujence au punctat de cele mai multe ori Oltean (10) şi Crap (6).

“Această echipă a demonstrat pe teren că merită să trăiască în continuare. Este un oraş mult prea frumos, echipa are o tradiţie mult prea importantă, publicul a avut multe bucurii de pe urma acestei echipe pentru ca nimeni să nu se găsească să ducă această echipă mai departe. Am încercat chiar şi eu să iau legătura cu mai multe firme şi nu înţeleg de ce chiar nimeni nu vrea să ajute. Trebuie să se găsească o soluţie, nu pot să cred că acest oraş nu are puterea să ducă echipa mai departe”, a mai declarat Muller.

Rulmentul Urban Braşov se confruntă de mai mult timp cu probleme financiare, iar începând din luna februarie jucătoarele au început să depună memorii la FRH din cauza faptului că nu şi-au primit salariile. Primele două handbaliste care au depus memorii au fost Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu, ambele devenind libere de contract şi fiind trasferate imediat de Oltchim Râmnicu Vâlcea. Apoi au urmat Ionela Gâlcă, Carmen Amariei şi Simona Vintilă.

Rulmentul nu este singura echipă cu mari probleme financiare din Braşov. CSU Cuadripol Braşov, echipa de baschet masculin, şi-a pierdut în această vară toţi jucătorii de valoare după ce sponsorul Cuadripol a anunţat că nu mai poate susţine formaţia antrenată de Dan Calancea. CSU nu s-a mai înscris nici în Liga Balcanică, acolo unde a reprezentat România anul trecut şi evoluează în sezonul acesta cu o echipă alcătuită din juniori.

Situaţia este dramatică după ce Roxana Cherăscu Gheorghe a plecat de la echipă, iar tinerele handbaliste de la Oltchim nu au semnat cu Rulmentul. Pe lângă acestea, Şorodoc, Barcan, Munteanu şi Niculae au depus deja memorii la FRH pentru neplata salariilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite