Roxana Gatzel: „Meciul cu Zalău va fi ceva aparte pentru mine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

G Roxana Gatzel a făcut parte din careul de „galactice“ transferate de Oltchim, în 2006, de la Zalău. Miercuri, centrul naţionalei României va juca împotriva fostei sale echipe în campionat. După Campionatul Mondial din 2005, selecţionerul Gheorghe Tadici venea la Vâlcea cu Ramona Maier, Valeria Beşe, Tereza Tamaş şi Roxana Gatzel.

Adevărul Sporturi: Ce semnificaţie are pentru tine meciul dintre Zalău şi Oltchim?

Roxana Gatzel: Normal că este un meci aparte deorece la Zalău m-am consacrat ca handbalistă. Voi avea puţine emoţii, dar pe teren voi face tot posibilul să câştig.

Ai fost accidentată o lungă perioadă de timp. Cum te simţi acum din punct de vedere fizic?

Totul e ok. Pot evolua la randament maxim şi sper să revin în curând printre titulare.

Ai mai păstrat legătura cu oamenii din Zalău?

Bineînţeles. O mare parte din familia mea locuieşte încă acolo. Soţul meu este din Zalău, la fel şi socrii. Ocazional, mai vorbesc la telefon şi cu o parte din fostele mele coechipiere. Am încă mulţi prieteni la Zalău.

Cu cine va ţine soţul tău la partida cu Oltchim?

Eeeh...cu mine! Altfel nu îi mai gătesc (râde). Glumesc, el mă suţine indiferent unde joc.

Cum crezi că va fi reîntâlnirea cu publicul din Zalău?

Eu sper că una pozitivă. În opinia mea, nu văd de ce ar fi altfel?! Am jucat cinci ani pentru acest club, mi-am  făcut datoria aici şi, personal, am jucat deoseori şi pentru public. Lumea ar trebui să îşi amintească lucrurile bune pe care le-am făcut la Zalău şi nu faptul că acum joc la un club rival.

Nu îţi e teamă că vei avea parte de o primire ostilă în genul pe care a avut-o Cristina Vărzaru la meciul dintre Oltchim şi Viborg?

Nu şi chiar dacă va fi aşa, eu voi da maximul pe teren pentru formaţia la care sunt legitimată acum deorece sunt o profesionistă sută la sută.

Presa a speculat că ai fost aproape de o revenire la Zalău anul trecut. Ai avut vreo ofertă concretă?

Sincer, nu este absolut nimic adevărat. Am citit şi eu prin presă despre acest subiect, dar nu am vorbit cu nimeni de la Zalău despre vreun eventual transfer.

Eu mai am contract cu Oltchim şi îmi doresc să îl respect. Mă simt bine aici şi chiar nu am niciun motiv să plec în altă parte.

Care au fost motivele pentru care ai acceptat în 2006 să te transferi la Vâlcea?

Nu am venit pentru că m-a transferat Tadici cum s-a scris prin presă. Şi eu şi celălalte fete care eram la Zalău am venit la Vâlcea pentru că ne-am dorit cu adevărat acest lucru. Era o şansă imensă să ne remarcăm pe plan internaţional.

 La Vâlcea se construia practic o echipă naţională şi cred că am făcut o alegere bună în acel moment. Dovadă o stau rezultatele Oltchimului din ultimii ani.

În ce relaţie ai rămas cu Gheorghe Tadici?

El este antrenorul cu care am realizat cele mai bune rezultate din cariera mea. Il voi saluta respectuos la meci şi atât. Fiecare are drumul lui acum.

Tadici, între două iubiri

image

Fostul selecţioner al României a antrenat formaţia vâlceană timp de doi ani, între 2006 şi 2008, perioadă în care a cucerit şase trofee: două campionate, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.

În toamna anului trecut, Tadici a revenit la Zalău, formaţie pe care o mai antrenase între 1974 şi 2006, înainte de plecarea la Oltchim. Vulcanicul tehnician s-a confundat practic cu istoria grupării din Zalău, alături de care a cucerit trei titluri de campion.

“Eu nu mai plec de la Zalău, unde am început cea de-a şaptea reconstrucţie, mai antrenez aici cinci ani şi apoi mă retrag. Sper ca în doi ani să fac din nou la Zalău o echipă de cupe europene”,  a spus Tadici în momentul revenirii la Zalău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite