România nu mai are nicio şansă de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele din penultima etapă a grupei principale nu au fost deloc favorabile României, care nu mai poate prinde un loc în semifinalele competiţiei nici măcar în eventualitatea unei victorii în meciul de mâine contra Coreei de Sud, campioană olimpică în 1992 şi campioană mondială în 1996.

După ce a realizat un egal surprinzător în faţa vicecampioanei continentale Spania, Ungaria a fost foarte aproape de a reuşi un alt rezultat mare la aceste Mondiale. Maghiarele, antrenate de românca Eszter Matefi, au condus la şapte goluri diferenţă Coreea de Sud, dar au fost egalate chiar în ultimele secunde ale meciului şi au ieşit cot la cot cu noi din cursa pentru o medalie.

Aşa cum era de aşteptat, Norvegia a făcut scor cu naţionala Chinei şi este calificată matematic în semifinale deoarece, în cazul unei egalităţi la puncte (Spania bate Norvegia şi România trece de Coreea de Sud), are avantajul meciului direct împotriva "tricolorelor", scor 25-24, partidă jucată în prima fază a turneului.

Confruntarea Spania - Norvegia,o reeditare a finalei Campionatului European din 2008, se anunţă un meci încins pentru primul loc al grupei. Semifinalele sunt programate pe 18 decembrie la Nanjing.

Campionatul Mondial de Handbal
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite