România ia la rând campioanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină de handbal a câştigat (32-24) ieri, cu Rusia, deţinătoarea titlului mondial. Cu o zi înainte, fetele lui Radu Voina au doborât (21-20) Norvegia, campioana olimpică şi europeană.

Creditată cu şanse la medalii la competiţiile majore la care a participat în ultimii ani, tricolorele îşi respectă statutul şi la Cupa Mondială, competiţie ce se desfăşoară săptămâna aceasta, în Danemarca.

Cu toate că nu contează pe Cristina Vărzaru, care a fost învoită - ea asistă la meciuri, ca spectatoare -, iar Valeria Beşe şi Ionela Stanca au decis să se retragă, trupa lui Radu Voina a reuşit în primele două zile ale competiţiei să învingă Norvegia (21-20) şi Rusia (32-24), deţinătoare ale titlurilor olimpic şi european, respectiv mondial.

În meciul de ieri, Cristina Neagu (golghetera naţionalei noastre, cu 14 reuşite) şi colegele ei au dominat disputa cu formaţia ex-sovietică, detaşându-se din start: 7-3 în minutul 12 şi 15-9 la pauză. Golurile României au fost marcate de Neagu 6 goluri, Amariei 5, Ardean 4, Moldovan 3, Nechita 3, Geiger 3, Manea 2, Chintoan 2, Ţăcălie 2, Paraschiv 2.

Cu două victorii din tot atâtea meciuri, România va juca astăzi, de la ora 15.00 (în direct la Dolce Sport) ultimul meci din grupă, cu Suedia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite