România a triumfat la Trofeul Carpaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voina şi-a felicitat elevele la final pentru cucerirea trofeului
Voina şi-a felicitat elevele la final pentru cucerirea trofeului

Tricolorele lui Radu Voina au făcut un bun antrenament înainte de Campionatul European din decembrie, obţinând trei victorii clare în faţa Macedoniei (37-24), Poloniei (32-24) şi Ucrainei (35-27), la competiţia amicală de la Severin.

Fără „stranierele" Vărzaru, Amariei şi Brădeanu, România nu a avut emoţii în nicio partidă, chiar dacă selecţionerul a folosit formule diferite de echipă şi a utilizat toate jucătoarele din lot.

Scandal la finală

La ultimul meci, cel de ieri cu Ucraina, antrenorul Yevtushenko a vrut să-şi scoată echipa de pe teren, nemulţumit de cartonaşul roşu primit de extrema Manacharova, dar intervenţia Luminiţei Huţupan a calmat spiritele, tehnicianul ucrainean revenind asupra deciziei. De la România s-a afirmat Melinda Geiger, care a marcat 24 de goluri pe parcursul turneului, dintre care 12 cu Ucraina (8 din 7 metri). Titlul de MVP a revenit pivotului Florina Chintoan. Până la CE din Norvegia şi Danemarca, tricolorele vor participa la un turneu în Franţa (26-28 noiembrie) şi vor mai disputa două amicale cu Germania (30 noiembrie - 1 decembrie).

„Este o atmosferă bună în echipă şi asta contează mult în perspectiva Campionatului European. Au fost şi fluctuaţii în joc care sigur că nu ne mulţumesc, dar am încredere le putem rezolva până atunci", a spus Radu Voina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite