România, două înfrângeri şi o victorie, la Yellow Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Stamate, pivotul naţionalei
Iulian Stamate, pivotul naţionalei

Naţionala de handbal masculin a României a încheiat, duminică, turneul amical de la Winterthur, cu două înfrângeri şi o victorie, din cele trei partide amicale disputate, cu Elveţia, Slovenia, respectiv Norvegia.

Tricolorii antrenaţi de Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu au clacat în primele două meciuri-test, dar şi-au laut revanşa în ultimul, înaintea Campionatului Mondial din Suedia, care va debuta în 13 ianuarie.

Echipa României a cedat, la turneul de la Winterthur, în faţa Elveţiei, 26-35 (15-18), a Sloveniei, cu 20-28 (8-15), iar duminică, în compania Norvegiei, a învins, cu 32-31 (16-18). Cu cinci minute înaintea finalului, nordicii conduceau cu 30-27, dar România a remontat uimitor, marcând de cinci ori consecutiv, 30-32, pentru ca scorul final să fie stabilit la ultimul atac al Norvegiei, 31-32. Reprezentativa României se va întoarce în ţară pentru a definitiva ultimele detalii înaintea plecării din 12 ianuarie în Suedia, după conferinţa de presă oficială, de prezentare a lotului tricolor.

În grupa C preliminară, naţionala ţării noastre va juca, în ordine, cu Croaţia (14 ianuarie), cu Denemarca (16 ianuarie), cu Algeria (17 ianuarie), cu Australia (19 ianuarie) şi cu Serbia (20 ianuarie).

Obiectivul tricolorilor la CM din Suedia este calificarea în grupele principale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite