România, în grafic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Extrema Adriana Nechita a marcat opt goluri în meciul cu Chile
Extrema Adriana Nechita a marcat opt goluri în meciul cu Chile

Deşi au avut ceva emoţii împotriva Japoniei în prima repriză, tricolorele s-au impus totuşi categoric pe final, scor 37-28. După primele meciuri disputate la turneul final, naţionala feminină ocupă locul întâi în grupa C şi este aproape calificată în faza următoare.

După ce au realizat un nou record de goluri marcate în istoria handbalului feminin românesc în meciul cu Chile, România a avut mult de furcă cu ambiţioasa naţională niponă. Conduse aproape în permanenţă în prima repriză, elevele lui Radu Voina s-au concentrat mai bine în partea a doua şi s-au impus totuşi clar pe final, scor 37-28.

La fel ca în partida de debut, tricolorele au excelat la jocul pe extreme şi la angajările pivotului Ionela Stanca, dar au păcătuit de această dată la jocul combinativ şi la replierea pe faza defensivă.

"Atunci când ai o linie de şase metri de valoarea noastră, disproporţia cu linia de nouă metri, a interilor, este evidentă. Este caracteristic jocului României, contraatacul, faza a doua, aruncările de pe extreme şi valoarea celor doi pivoţi. Se poate pune întrebarea că ne-au citit că jucăm mult cu pivoţii, dar asta e adevărata valoare, să ştie ce faci şi totuşi să nu reuşească să te contracareze", a comentat selecţionerul Radu Voina.

În mare formă, pivotul Ionela Gâlcă-Stanca se anunţă una dintre principalele candidate la titlul de golgheteră. Marcatoare a zece goluri în partida cu Chile, jucătoarea de la Oltchim a mai bifat şase goluri şi contra japonezelor! În urmă cu zece ani, la ediţia din Danemarca şi Norvegia, interul Carmen Amariei reuşea să cucerească trofeul acordat golgheterei competiţiei. În urmă cu trei ani, noua senzaţie a handbalului feminin românesc, Cristina Neagu, obţinea şi ea acest titlu la Mondialul de tineret din CanadaDoar şapte goluri de la linia de 9 metri!

Deşi dispune de câteva jucătoare cu aruncări foarte puternice, precum Carmen Amariei sau Cristina Neagu, naţionala României nu a excelat la jocul interilor în primele două partide. Tricolorele au marcat doar şapte goluri din cele 14 aruncări spre poarta adversă. Dublă câştigătoare a Ligii Campionilor cu formaţia daneză Slagelse, Carmen Amariei-Lungu a marcat un singur gol contra sudamericancelor şi a avut doar o aruncare de la linia de 9 metri în meciul contra Japoniei. Acest lucru poate fi explicat şi prin faptul că defensiva dezorganizată a adversarelor ne-a permis să pătrundem foarte uşor până în apropierea semicercului.

9 goluri a marcat ieri Puşcaşu. Celelalte marcatoare din meciul cu Japonia: Stanca (6), Amariei (6), Neagu (4), Manea (3), Moldovan (3), Nechita (2), Vărzaru (2) şi Vădineanu (2).

No title
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite