HANDBAL: România a terminat la egalitate cu Tunisia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala masculină de handbal a României a terminat la egalitate, 33-33 (16-19), cu Tunisia, la Balatonfured (Ungaria), în ziua a doua a Memorialului Marian Cozma.

Echipa antrenată de Petru Ghervan şi Sorin Toacsen a început bine jocul şi a condus cu 5-2 şi 7-4, dar africanii au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 14 (7-7). România a continuat să controleze jocul, chiar dacă a comis multe greşeli şi a ratat destule şanse de a se desprinde. Tricolorii au condus cu 13-11 (22), dar tunisienii au întors scorul, au marcat de două ori în inferioritate numerică şi au intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri pe tabelă, 19-16.

La reluare, Tunisia a condus cu 20-16, dar echipa noastră a revenit, reuşind egalarea în minutul 42, 23-23. România s-a aflat mereu în situaţia de a reveni, adversarii sancţionând orice greşeală. Finalul a fost foarte interesant, cu tunisienii conducând cu 33-31 (57), după care România a egalat şi a avut şansa ultimului atac, dar nu a reuşit să găsească drumul spre poartă, deşi a avut la dispoziţie circa 40 de secunde, a renunţat la portarul Levente Szabo şi a introdus un jucător de câmp, Novanc, iar în ultimele 15 secunde a beneficiat şi de eliminarea unui adversar.

Au evoluat echipele:

România: Ionuţ Rudi Stănescu, Levente Szabo - portari, Alexandru Csepreghi (2 goluri), Laurenţiu Toma (3), Marius Sadoveac, Cristian Fenici (2), Mihai Rohozneanu, Florin Ciubotariu (4), Gheorghe Irimescu (6), Marius Novanc (2), Ionuţ Georgescu (2), Iulian Stamate (3), Alexandru Stamate (3), Rareş Jurcă, Valentin Ghionea (6). Antrenor: Petru Ghervan.

Tunisia: Selim Zeheni, Drissi Driss - portari, Anouar Ayed (12 goluri), Wissem Bousnina (2), Marouane Chouiref, Mahmoud Gharbi (1), Ghribi Ghazi, Marouane Hadj Ahmed (3), Wissem Hmam (4), Maher Kraiem (1), Heykel Megannem (3), Bassem Mrabet (2), Sobhi Saied (4), Jalleleddine Touati (1). Antrenor: Alain Portes.

La Cupa Panonia, cum mai este cunoscut turneul din Ungaria, România, care a fost învinsă joi de Serbia cu 40-32, va juca sâmbătă cu Ungaria (ora 13,00, la Veszprem).u 29-3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite