„România e ca un diamant ascuns în nisip!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele IHF spune că ţara noastră are potenţial să organizeze în viitorul apropiat un campionat mondial. Preşedintele federaţiei internaţionale de handbal, egipteanul Hassan Moustafa, ne-a acordat un scurt interviu în care ne-a vorbit despre situaţia handbalului românesc.

Adevărul: România a fost foarte aproape de a organiza Campionatul Mondial din 2009, dar totuşi Croaţia a fost preferată de IHF. Acum, când toată lumea spune că a fost o decizie bună, credeţi că România mai este în cărţi pentru organizarea unei competiţii importante în viitorul apropiat?

Hassan Moustafa: De ce nu? Nu fiţi pesimişti. O să vă zic o chestie şi nu o luaţi doar ca un simplu compliment din partea mea. Eu am fost jucător, antrenor şi apoi arbitru de handbal şi am învăţat acest sport minunat chiar de la voi. Puteţi aşadar organiza şi o competiţie importantă.

Pe ce vă bazaţi când spuneţi acest lucru?

Pe tradiţia voastră în handbal şi pe ambiţia colegului şi bunului meu prieten, Cristian Gaţu, unul dintre cei mai mari sportivi din istorie. România e ca un diamant ascuns în deşert. Trebuie doar să îndepărtaţi puţin praful pentru a străluci din nou...

Concret, când putem spera ca România să organizeze un turneu final major?


Mondialul din 2011 se va juca în Brazilia, dar în 2013 vă aşteptăm cu braţele deschise să candidaţi din nou...

Ce părere aveţi despre participarea naţionalei României la acest Campionat Mondial?

România e un nume mare în handbalul mondial şi acest sport şi-a regăsit o parte din istorie odată cu revenirea voastră alături de noi. Mă bucură acest lucru şi chiar am fost foarte fericit că am avut ocazia să vă văd jucând.

Croaţia, nota 10 la organizare

Înaintea turneului final, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal, Hassan Moustafa, spunea că acest campionat mondial are toate şansele să fie cel mai reuşit dintre toate disputate până în prezent.

Ospitalitatea gazdelor, pasiunea croaţilor pentru handbal, impactul mediatic şi, nu în ultimul rând, infrastructura creată au adeverit în totalitate spusele înaltului oficial.

“Vreau să mulţumesc Croaţiei pentru excelenta organizare a acestui Campionat Mondial. Toţi oamenii care au supervizat competiţia mi-au trimis rapoarte favorabile şi sunt foarte fericit că ne putem bucura împreună de această sărbătoare a handbalului”, a subliniat Hassan Moustafa. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite