HANDBAL: România a ratat calificarea la europene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal masculin a României a ratat calificarea la Campionatele Europene din 2010 care vor avea loc în Austria, după ce a cedat în deplasare în faţa Poloniei cu scorul de 34-22. Pentru a se califica, România avea nevoie de o victorie.

Şansele României erau infime în condiţiile în care întâlneau echipa care ocupase locul trei la Campionatele Mondiale din Croaţia. Polonia a făcut instrucţie cu naţionala noastră şi conducea după prima repriză cu scorul de 17-8.

Tricolorii au evoluat mai bine în prima parte a reprizei doua. Jucătorii antrenaţi de Aihan Omer au profitat de o inferioritate numerică a gazdelor şi au prin curaj, reuşind să se apropie la doar 6 goluri, scor 21-15.  Însă a urmat apoi o perioadă neagră pentru ofensiva noastră care nu a reuşit să puncteze pentru mai bine de 10 minute. La capătul celălalt al terenului a început din nou iureşul polonezilor, care au marcat 8 goluri consecutive fără să primească vreunul şi diferenţa creştea la 29-15.

Ultimele minute ale partide s-au disputat doar pentru statistici, România reuşind să mai reducă micşoreze diferenţa la doar 12 goluri, scor final 34-22.

Marcatorii echipei României au fost Ghionea 5 goluri, Csepreghi 4, Asoltanei 4, Şania 2, Mureşan 2, Irimescu 2, Ciubotariu 1, Fenici 1, Mihalcea 1. Cel mai bun realizator al gazdelor a fost Bielecki, cu 6 goluri.

România a rămas pe locul patru în grupa 1 a preliminariilor, cu 3 victorii, 1 egal şi 4 înfrângeri, acumulând în total 7 puncte şi având un golaveraj negativ, -5. Din grupa noastră s-au calificat Suedia şi Polonia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite