România a învins Ungaria într-un meci jucat în memoria lui Cozma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a învins Ungaria într-un meci jucat în memoria lui Cozma
România a învins Ungaria într-un meci jucat în memoria lui Cozma

Echipa de handbal a României a învins Ungaria cu scorul 31-30 (16-16), într-un meci desfăşurat sâmbătă la Oradea în memoria handbalistului Marian Cozma.

Înainte de meci, Cristian Gaţu, preşedintele FR de Handbal, a oferit plachete omagiale lui Petre Cozma, tatăl lui Marian, şi antrenorului echipei maghiare. Istvan Csoknyai i-a oferit la rândul său lui Petre Cozma un tricou al naţionalei maghiare cu semnăturile jucătorilor. Ambele echipe au ieşit de la vestiare în tricouri albe cu fotografia lui Marian Cozma. Înainte de intonarea imnurilor s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului handbalist român.

Prima repriză a oferit un meci echilibrat, primele 15 minute fiind dominate de unguri care au condus cu 3-1 (min 5), 6-5 (10) şi 8-7 (15). Românii au trecut pentru prima oară la conducere în minutul 17 (9-8), s-a aflat în avantaj la maxim 2 goluri, dar prima repriză s-a încheiat la egalitate, 16-16. În acest meci, pe banca tehnică a României s-au aflat antrenorii Petre Ghervan şi Sorin Toacsen. Reamintim că antrenorul principal Aihan Omer este suspendat de EHF pe 5 ani din toate competiţiile internaţionale, până la soluţionarea apelului său.

A doua repriză a continuat sub semnul echilibrului, cu avantaj minim de o parte sau alta. În final de meci, România trece în avantaj, 27-26 (55) şi 29-28 (58), dar ungurii întorc rezultatul şi conduc cu 30-29, când mai erau 49 secunde de joc. Într-un final palpitant, Ghionea egalează şi Cepreghi înscrie golul victoriei în poarta goală (31-30), după ultimul atac al oaspeţilor care au înlocuit şi portarul.

Handbalistul român Marian Cozma a fost ucis pe 8 februarie, într-un bar din Veszprem, în urma unei altercaţii în care au fost răniţi şi alţi doi coechipieri de la echipa ungară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite