Regretatul Marian Cozma, comemorat la Sfântu Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul handbalist Marian Cozma, de la moartea căruia se împlinesc doi ani, va fi comemorat luna aceasta la Sfântu Gheorghe.

Iniţiativa aparţine preşedintelui Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, care a făcut un apel către cetăţeni de a veni marţi, 8 februarie, la ora 18, în faţa Sălii Sporturilor din municipiu pentru a aprinde o lumânare ori a depune o floare la fotografia celui care a fost Marian Cozma.

Apelul este justificat, printre altele, prin faptul că municipiul Sfântu Gheorghe este înfrăţit cu localitatea Veszprem, din Ungaria, locul unde s-a petrecut tragicul incident în care şi-a pierdut viaţa sportivul român.

Marian Cozma, fost component al Naţionalei României de handbal şi al formaţiei ungare MKB Veszprem, a fost înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 8 februarie 2009, într-o discotecă din oraşul unde juca.

După moartea sportivului, atât în Ungaria, cât şi în România au fost organizate mai multe mitinguri şi concerte în memoria acestuia, toate având ca mesaj combaterea violenţei.

Suporterii echipei Veszprem au strâns fonduri pentru realizarea unui monument în amintirea lui Marian Cozma. La finalul sezonului competiţional echipa Veszprem a devenit campioană a Ungariei iar titlul i-a fost dedicat lui Marian Cozma, care a fost numit cel mai bun pivot al sezonului 2008-2009 din competiţia maghiară.

Handbalistul român a rămas în amintirea tuturor ca un simbol al nonviolenţei, datorită unei fraze devenite celebră: "Deşi lumea toată este plină de ură, inimile încă mai sunt pline de iubire"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite