Handbalistele tricolore defilează la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a îngenuncheat sâmbătă Franţa în semifinalele Cupei Mondiale (23-21) şi întâlneşte duminică Norvegia în finală, echipă pe care a învins-o acum un an în ultimul act. Antrenorul Radu Voina recunoaşte că lipsa de presiune în acest turneu amical a contat în jocul fetelor şi este mulţumit de evoluţia de până acum a echipei.

Cupa Mondială la handbal feminin tinde să devină o afacere românească. După trofeul cucerit anul trecut, tricolorele au ajuns din nou în finală, acolo unde vor întâlni aceeaşi adversară pe care au învins-o în 2009, Norvegia. Moralul jucătoarelor antrenate de Radu Voina este excelent înaintea finalei (azi, 17.00, Dolce Sport), mai ales că au la activ o victorie cu nordicele şi la această ediţie, în grupe, scor 21-20.

Tehnicianul naţionalei feminine recunoaşte însă că lipsa de presiune de la această competiţie amicală a contat în jocul echipei noastre. „La noi se crează o tensiune tipic românească înaintea marilor competiţii. Toată lumea ne vede dinainte campioni europeni, mondiali, inclusiv mass-media. Aici în Danemarca am trecut neobservaţi şi fetele şi-au văzut de joc fără probleme", a declarat Radu Voina.

Acesta consideră că indiferent de rezultatul din finală, turneul a fost unul extrem de util. „Am jucat patru meciuri în cinci zile şi în general suntem mulţumiţi. Jocul a crescut mult în apărare, recuperăm foarte multe mingi, iar acesta este un plus enorm. Din păcate greşim foarte mult individual, jucătoarele încearcă uneori lucruri dincolo de puterile lor", a analizat Voina prestaţia naţionalei. 

Final cu emoţii

Tricolorele au început excelent meciul cu Franţa, cu un 7-0 şi au dominat copios prima repriză încheiată 15-7. Începutul părţii a doua a aparţinut franţuzoaicelor care s-au apropiat la un singur gol, 21-20, pe finalul meciului. Însă Cristina Neagu şi Oana Manea au ţinut România în avantaj în ultimele minute pentru o nouă calificare în finală. 

"Jocul a crescut mult în apărare, recuperăm foarte multe mingi, iar acesta este un plus enorm."
Radu Voina
antrenor

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite