Râmnicu Vâlcea: Oltchim, campioana celor 1.000 de goluri (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Galacticele" au primit aseară cupa, medaliile şi tricourile de campioane, aducând în vitrina clubului al 16-lea titlu, după un sezon fără înfrângere.

Vezi aici imagini de la festivitatea de premiere

Elevele lui Radu Voina „s-au jucat" cu handbalistele de la Reşiţa, într-o ultimă partidă restantă a Ligii Naţionale. Cu Ungureanu, Luca, Neagu, Maier, Lecuşanu şi Fiera menajate, antrenorul a „aruncat" pe teren jucătoarele mai puţin folosite în partidele anterioare. Chiar şi aşa, vâlcencele au reuşit să facă spectacol în faţa celor o mie de spectatori adunaţi în Sala Traian şi să câştige la diferenţă de 20 de goluri (40-20).

Private de hora bucuriei în returul finalei Ligii Campionilor cu Viborg, „alchimistele" şi-au luat de data aceasta revanşa în faţa propriilor suporteri. Pe acordurile dedicate celor mai buni, „We are the Champions", ele au primit cupa, medaliile şi tricourile de campioane, într-o atmosferă de sărbătoare. „Ne-am îndeplinit obiectivele pe acest sezon. Poate se putea mai mult în finala Ligii Campionilor. Anul viitor sperăm să fie mai bine" a spus Valeria Beşe.

Vizitiu a marcat golul 1.000 al Oltchimului

Patricia Vizitiu a fost cea care a marcat golul cu numărul 1.000 al Oltchimului din acest sezon, încheiat cu un golaveraj de 1004-616. Şi pentru ca spectacolul să fie total, acesta a fost înscris într-o manieră de mare campioană, cu spatele la poartă.

image

Patricia Vizitiu a impresionat publicul de la Polivalentă printr-un gol cu spatele

După premiere, „galacticele" au sărbătorit într-un cadru restrâns împreună cu staff-ul tehnic şi conducerea la un restaurant de fiţe din centrul oraşului.

image

Voina, la final de contract

O dată cu încheierea acestui sezon se termină şi contractul lui Radu Voina cu Oltchimul, antrenorul dând de înţeles că va părăsi Vâlcea „Indiferent dacă voi mai fi sau nu la echipă, nu cer decât respect pentru aceste fete. Performanţa pe care au realizat-o este cu mult mai mare decât ceea ce a făcut sportul românesc pentru ele. A fost cel mai greu sezon din punct de vedere al competiţiilor, unul cu satisfacţii şi bucurii. A fost o plăcere să pregătesc o echipă de talia Oltchimului şi mă mândresc că am antrenat aici", a spus Voina, bucuros şi pentru că şi-a dus contractul la bun sfârşit şi nu a fost demis ca predecesorii săi.

image

Pe lângă Voina, Oltchim nu va conta din sezonul viitor pe câteva jucătoare. Lecuşanu şi-a anunţat intenţia de a se retrage, Meiroşu va lua şi ea o pauză, urmând să devină mamă, în timp ce Gatzel şi Szucs sunt la final de contract şi n-ar mai intra în calcule pentru viitorul campionat.

De asemenea, Oltchim s-ar putea despărţi şi de ucraineanca Vasciuk şi de unul dintre cei patru portari, cel mai probabil Smedescu. La capitolul noutăţi, singura certitudine în acest moment este revenirea Adrianei Ţăcălie, de la Oţelul Galaţi.

Handbalistele de la Oltchim vor avea vacanţă până la 30 iunie, însă 11 dintre acestea va trebui să se prezinte, astăzi, la lotul naţional. Acestea sunt: Ungureanu, Smedescu (portari), Elisei, Puşcaşu, Stanca, Manea, Maier, Nechita, Lecuşanu, Neagu şi Vizitiu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite