Radu Voina : „Nu vom trata de sus Belarusul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Voina : „Nu vom trata de sus Belarusul!“
Radu Voina : „Nu vom trata de sus Belarusul!“

Selecţionerul echipei naţionale promite maximă seriozitate din partea elevelor sale în barajul pentru Campionatul Mondial.Pentru a evita o surpriză neplăcută în play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din China, Radu Voina a disecat în detaliu jocul ex-sovieticelor.

„Adevărul Sporturi“: Cât de importante sunt cele două victorii clare din partidele amicale cu Polonia?

Radu Voina: Sunt mulţumit per ansamblu de evoluţia fetelor. Au reuşit în mare parte să ducă la bun sfârşit sarcinile pe care le-am trasat la şedinţele tehnice. M-a interesat în mod special să nu luăm multe goluri şi al doilea meci m-a satisfăcut din acest punct de vedere.

Care este starea generală a jucătoarelor înaintea confruntării cu Belarus?

Deşi au avut un sezon foarte încărcat, fetele au un tonus bun. Atmosfera la echipă este excelentă şi fetele s-au bucurat să se revadă cu colegele lor de la alte echipe. Cel mai mult mă bucură faptul că nu avem nicio problemă de sănătate şi putem aborda pregătirile în efectiv complet.

Cât va cântări în ecuaţia barajului pentru Mondiale revenirea Ionelei Gâlcă la echipa naţională?

Este o piesă importantă în angrenajul nostru. Ionela se completează reciproc cu Oana Manea şi postul de pivot este bine acoperit acum pentru că le pot folosi alternativ.

Pornim din postura de favoriţi această confruntare ?

Nu vom trata de sus Belarusul. Nu ne putem permite să facem această greşeală pentru că aceste meciuri sunt foarte importante pentru viitorul naţionalei.

Cum aţi caracteriza naţionala Belarusului?

Am urmărit multe dvd-uri cu bielorusele şi formează o echipă periculoasă. Masivitatea este principala lor calitate şi au doi interi puternici. Au un joc tipic pentru handbalul ex-sovietic şi trebuie să ne luăm măsuri să le contracarăm agresivitatea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite