RADU VOINA ANTRENOR OLTCHIM: „Aducem jucătoare de afară!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul în care Cristina Neagu va absenta probabil până la finalul anului din cauza problemelor medicale la umărul drept, antrenorul Radu Voina caută deja soluţii pentru înlocuirea ei. Deşi nu a semnat încă un contract ferm legat de rămânerea sa pe banca Oltchimului în sezonul viitor, tehnicianul a stabilit deja programul echipei pentru următoarele luni.

„Adevărul": Când intraţi în vacanţă?

Radu Voina: Chiar dacă s-a terminat campionatul, mai avem ceva treabă. Urmează Cupa României şi tratăm cu maximă seriozitate şi acest obiectiv. Apoi, o parte dintre fete vor fi convocate la echipa naţională pentru turneul din Serbia.

Veţi selecţiona, ca de obicei, un număr mare de jucătoare de la Oltchim?

Va fi un lot combinat din fete de la Vâlcea şi de la alte echipe din campionat. Vom da şansa şi unor jucătoare mai tinere să demonstreze că se ridică la nivelul echipei naţionale. Cele rămase acasă vor mai sta însă şi ele câteva zile în pregătire până să ia o vacanţă.

Aţi stabilit deja programul de pregătire la Oltchim. Să înţelegem că veţi continua şi din sezonul viitor?

Nu e încă nimic sigur, dar era normal să existe un program stabilit pentru fete pentru că altfel apărea haosul. Eu îmi voi lua doar o vacanţă de două săptămâni pentru că trebuie să mai pun la punct diverse lucruri la Oltchim şi la naţională.

Vor interveni schimbări la nivelul lotului pentru sezonul viitor?

Eu aşa mi-aş dori. Trebuie să reducem lotul de la 23 de jucătoare la maximum 18, iar cele care nu mai intră în vederile noastre vor fi împrumutate la echipe din ţară.

Veţi face transferuri din România  sau de afară?

Din păcate, în România nu prea mai există jucătoare care să aducă un plus la Oltchim, aşa că ne vom orienta spre piaţa externă.

Pe ce posturi doriţi să aduceţi întăriri în această vară?

Pentru că nu vom putea conta probabil pe Cristina Neagu o bună perioadă, din cauza problemelor ei medicale, avem nevoie neapărat de cel puţin un inter de valoare internaţională, dacă nu chiar de mai mulţi.

Pe ce piaţă vă veţi orienta?

Nu putem aduce jucătoare din Danemarca, Norvegia sau Suedia deoarece nu le atrage ideea de a juca în România, nu ar fi neapărat o problemă de ordin financiar. În acest context, ne vom axa tot pe jucătoare din estul Europei.

Vă gândiţi să folosiţi în sezonul viitor o echipă tip în campionat şi una în Liga Campionilor?

Nu cred că putem gândi aşa. Dacă vor rămâne 18 jucătoare în lot, concurenţa va fi mare şi nu va mai exista loc de relaxare la partidele din campionat.

"Nu putem aduce jucătoare din Danemarca, Norvegia sau Suedia deoarece nu le atrage ideea de a juca în România."
Radu Voina
antrenor Oltchim

Fiestă de final pentru „galactice"!

image

Cristina Neagu (prima din stânga) şi-a stropit colegele cu şampanie la festivitatea de premiere  Fotografii: Laurenţiu Nica



Jucătoarele de la Oltchim au primit medaliile de campioane şi trofeul Ligii Naţionale, duminică, după meciul de pe teren propriu cu Baia Mare, din ultima etapă a sezonului, scor 45-26.

Atmosferă incendiară, o galerie care a aplaudat frenetic evoluţia de excepţie a vâlcencelor şi suporteri care au ţinut morţiş să ia autografe pe postere, mingi, carneţele sau chiar pe mâini de la... campioane. Acesta a fost decorul în care Oltchimului a sărbătorit câştigarea celui de al 17-lea titlu naţional din istorie. La terminarea meciului, două mari nume ale sportului românesc, Cristian Gaţu (preşedintele FRH) şi Doina Melinte (preşedintele ANST) le-au premiat pe „galactice", timp în care membrii galeriei au încins o horă pe teren şi chiar a făcut câteva... tumbe de bucurie.

image

Patricia Vizitiu, cu trofeul Ligii Naţionale



Deşi este în continuare accidentată la umărul drept, Cristina Neagu a participat la festivitate şi a fost printre cele mai exuberante jucătoare. „Galacticele" au primit din partea unei cofetării din Craiova un tort  personalizat cu poza lor, o minge de handbal, sigla Oltchimului şi mesajul „Vă iubim!". Jucătoarele nu au ratat nici şansa de a face o baie cu şampanie, spre deliciul publicului.

Mult mai rezervat, antrenorul Radu Voina a ţinut să tempereze entuziasmul elevelor sale. „Am câştigat titlul naţional, dar trebuie ţinut cont de faptul că a fost al doilea obiectiv propus pentru acest sezon. Anul acesta nu a fost nimic spectaculos pentru că echipa nu a ajuns mai departe în Liga Campionilor . Avem speranţe de mai bine pentru sezonul viitor, atunci când vom ataca participarea în ultimul act al Ligii Campionilor şi, de ce nu, să câştigăm trofeul pus în joc", a spus Voina.

Programul Cupei României

Primele opt clasate în Liga Naţională se vor întâlni în Cupa României, la Bacău. Iată programul:

19 mai (sferturi de finală)

- Ora 14.00     CSM Bucureşti (locul 3) - Dunărea Brăila (6)
- Ora 16.00     „U" Jolidon Cluj (2) - Oţelul Galaţi (7)
- Ora 18.00     HC Zalău (4) - HCM Roman (5)
- Ora 20.00     Oltchim (1) - HCM Ştiinţa Baia Mare (8)

20 mai (semifinale)

- Ora 18.00     prima semifinală, între învingătoarele din primele două partide din 19 mai
- Ora 20.00     a doua semifinală, între învingătoarele din ultimele două partide din 19 mai

21 mai (finala)

- Ora 13.15     între învingătoarele din semifinale.

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite