Primele fisuri între Kovacs şi conducere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După eşecul din Danemarca, Peter Kovacs a fost chemat la raport de conducerea Oltchimului
După eşecul din Danemarca, Peter Kovacs a fost chemat la raport de conducerea Oltchimului

Eşecul surprinzător din prima etapă a Ligii Campionilor a tulburat serios apele la Oltchim. Tehnicianul maghiar Peter Kovacs a fost tras la răspundere de conducerea clubului vâlcean pentru evoluţia dezamăgitoare a „galacticelor“.

Finalistă în ediţia precedentă a Ligii Campionilor, Oltchim a pornit această campanie cu gândul la cucerirea singurulului trofeu ce îi lipseşte din vitrina clubului.

Rezultatele foarte bune din meciurile amicale, cu doar o singură înfrângere în palmares, şi debutul convingător din competiţia internă au dat impresia că formaţia vâlceană este invincibilă. Insuccesul de la Randers, scor 23-27, şi mai ales jocul modest prestat de jucătoare l-a făcut pe preşedintele Ioan Gavrilescu să reacţioneze.

„Sunt dezamăgit, nu mă aşteptam ca echipa să joace mult sub posibilităţile sale. Nu mi-a plăcut nici jocul, nici cum a fost alcătuită şi condusă echipa de pe bancă, iar asta mă îngrijorează pentru viitor. Aceste două puncte pierdute s-ar putea să ne coste, suntem obligaţi să câştigăm următoarele cinci meciuri. Evoluţia echipei cu Randers a afectat şi imaginea creată până acum", a tunat cel care conduce de peste trei decenii destinele Oltchimului.

Deşi Kovacs are semnat un contract pe două sezoane cu gruparea vâlceană, relaţia dintre el şi conducere pare deja şubredă. Mai mult, există destule similitudini între situaţia sa şi cea a lui Ivica Rimanici, antrenorul care a condus Oltchimul în perioada iulie 2008-februarie 2009.

Tehnicianul croat a fost demis atunci după eşecul de la Buducnost Podgorica din grupele principale ale Ligii Campionilor, corborat cu un alt insucces câteva zile mai târziu în derby-ul cu Rulmentul Braşov, scor 36-41. Oltchim va întâlni, duminică, în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea, formaţia franceză Toulon, în etapa a doua a Ligii Campionilor.

"Vor fi nişte întrebări şi pentru antrenori. Nu vreau să dramatizez, dar ceva nu funcţionează şi trebuie să descoperim rapid ce."
Ioan Gavrilescu
preşedinte Oltchim

Similitudini cu „era Rimanici"

Atât croatul Rimanici, cât şi ungurul Peter Kovacs, au înlocuit din funcţie doi selecţioneri ai României, Gheorghe Tadici, respectiv Radu Voina.

Ambii au primit numai cuvinte de laudă la începutul mandatului lor din partea conducerii.

Rimanici a pierdut meciul de debut în grupele principale ale Ligii Campionilor, 22-23 la Buducnost, iar Kovacs pe cel din faza grupelor, 23-27 la Randers.

Adepţi ai unei discipline de fier şi a unei pregătirii fizici spartane, cei doi tehnicieni nu au fost chiar pe placul tuturor jucătoarelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite