Oprescu - Oltchim, mariaj imposibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Stanca (la minge) este în lotul Oltchimului după ce a devenit mamă în urmă cu trei luni
Ionela Stanca (la minge) este în lotul Oltchimului după ce a devenit mamă în urmă cu trei luni

Primarul Capitalei a anunţat că va căuta o soluţie juridică pentru a susţine financiar echipa feminină din Râmnicu Vâlcea, însă nicio variantă nu pare posibilă.

Vestea că echipa de handbal Oltchim ar putea să nu mai participe la Liga Campionilor, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă combinatul care o patronează, a stârnit îngrijorare printre conducătorii sportului, implicit ai handbalului românesc. Printre cei care au declarat public că doresc să ajute financiar campioana României la handbal s-a numărat şi Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei declarând că încearcă să găsească forma juridică pentru a susţine pregătirea echipei. Şi totuşi, acest demers are şanse mici să se materializaze, cel puţin din trei motive.

CSM mai are o echipă de handbal

Finanţat de către Primăria Bucureştiului, Clubul Sportiv Municipal mai are o echipă feminină de handbal în Liga Naţională.  Regulamentul FR de Handbal nu permite ca o grupare sportivă să deţină două formaţii în aceeaşi divizie. A doua variantă, cea a fuziunii, e şi ea o soluţie greu de realizat, fiind greu de crezut că s-ar putea păstra un lot de 50 de jucătoare.

CSM are şi ea în componenţă handbaliste cunoscute precum Cristina Vărzaru şi Alina Dobrin. Apoi, în condiţiile în care Capitala are nevoie de bani pentru realizarea unor proiecte precum linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon sau „Autostrada suspendată", e greu de crezut că se va accepta susţinerea financiară a echipei din Rm. Vâlcea - Sorin. Oprescu a spus că gruparea va rămâne în oraşul vâlcean, dar va evolua sub sigla Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Se aşteaptă 18 septembrie

Între timp, preşedintele Clubului Sportiv Oltchim, Petre Berbecaru, a anunţat că, în urma unor discuţii la consiliul local şi judeţean din Rm. Vâlcea, s-au găsit posibili investitori privaţi, însă nu poate oferi amănunte. În acest moment, procesul de privatizare a combinatului este în curs de derulare, pe 18 septembrie urmând a fi deschise plicurile cu ofertele făcute. În cazul în care firma care va prelua Oltchim nu va fi interesată să menţină şi formaţia de handbal, Berbecaru a dat asigurări că aceasta va continua să activeze cu sprijinul factorilor locali şi al investitorilor privaţi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite