Omer, omul plin de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul de origine tătară se află în faţa câştigării Cupei Challenge pentru a doua oară consecutiv

Pentru a doua oară la rând, UCM Reşiţa a ajuns în finala Cupei Challenge la handbal masculin. Dacă anul trecut a intrat în posesia trofeului după ce a învins în finală pe Drammen, acum, reşiţenii vor da peste austriecii de la Apla HC Hard.

Toate ­aceste per­formanţe ob­ţi­nute de UCM se leagă de un singur nume: Aihan Omer. Antrenorul de origine tătară şi-a început cariera în 1990, când a fost angajat de un club şcolar din Medgidia. Nouă ani mai târziu, Omer a ajuns la Minaur Baia Mare, cu care a câştigat atât campionatul, cât şi Cupa. Performanţa a fost repetată două sezoane la rând, 2001-2002 şi 2002-2003, cu cei de la Fibrex Piatra Neamţ.

Apoi, tehnicianul a trecut pe banca celor de la HCM Constanţa, câştigând cu aceştia două campionate, în 2004 şi 2006, şi a ajuns până în semifinalele Cupei Challenge şi a Cupei Cupelor. La Reşiţa însă, a câştigat primul său trofeu european, Cupa Challenge, iar în acest an are posibilitatea să intre din nou în posesia cupei. „Întâlnim o echipă austriacă, grupare care a ajuns în finală înaintea noastră, o echipă care se află într-o formă sportivă foarte bună şi care a prins câteva meciuri extraordinare. Nu a avut meciuri grele decât în semifinale.

Austriecii cred că sunt accesibili deoarece au pierdut manşa retur la 9 goluri diferenţă, după ce câştigaseră în tur la 11. Cred că au şi ei hibele lor”, a spus Omer, care se consideră un om fericit, deoarece „îmi place foarte mult acest sport, fac ce îmi place şi mai sunt şi plătit pentru asta”.

Îmi place foarte mult acest sport, fac ce îmi place şi mai sunt şi plătit
pentru asta!
Aihan Omer

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite