Oltchim visează la trofeu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Galacticele“ au remizat ieri, 25-25 (15-14), pe terenul lui ETO Györ, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor şi au prima şansă pentru finală. În faţa unui public incendiar şi a unor adversare foarte arţăgoase, campioana României a reuşit un rezultat mare graţie sacrificiului pe faza defensivă.

Cei 150 de suporteri vâlceni sosiţi la Györ le-au trasat obiectivul favoritelor încă din startul partidei. Fanii români au scandat „Vine, vine cupa la Vâlcea!" şi au afişat în debutul meciului un banner pe care scria în engleză „Un singur vis: Liga Campionilor".

Maghiarele au jucat foarte agresiv în defensivă în prima parte şi Oltchim a marcat cu proponderenţă doar de pe extreme şi cu pivoţii. Györ a condus şi cu trei goluri diferenţă (10-7 în minutul 19), dar paradele Paulei Ungureanu (14 intervenţii în total) şi concentrarea în apărare au ajutat Oltchimul să intre la pauză în avantaj.

„Galacticele" au ieşit montate de la cabine şi au dus repede scorul la 17-14. Pe fondul greşelilor individuale şi a precipitării, a urmat apoi o perioadă de secetă de 12 minute, întreruptă doar de golul Cristinei Neagu din minutul 46.

Brădeanu şi Spiridon, printre remarcate

Voina a forţat apoi cu doi pivoţi pentru a disloca masiva apărare a maghiarelor şi Oltchim a preluat treptat conducerea pe tabelă (22-21 în minutul 52). Finalul a fost unul de infarct. Vâlcencele au fost aproape de o mare victorie, dar Görbicz&co au profitat de o superioritate numerică în ultimele două minute şi au egalat în ultimele secunde ale meciului. Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon au fost printre cele mai bune handbaliste de pe teren, marcând împreună nouă goluri.

Pentru Oltchim au înscris: Puşcaşu 5, Nechita 4, Stanca 4, Neagu 3, Manea 3, Han 2, Vizitiu 2, Luca 1 şi Meiroşu 1.

Meciul retur va avea loc duminica vitoare, de la ora 17.15, în direct pe ProTV, la Râmnicu Vâlcea.

Gabi Szabo, suporter ultras

Gabriela Szabo a urmărit meciul din galeria vâlcencelor   Foto: Ştefan Găvan

image

Fosta campioană mondială şi olimpică la atletism Gabriela Szabo a urmărit partida de pe scaun plasat chiar în faţa galeriei Oltchimului şi a aplaudat frenetic fiecare reuşită a „galacticelor". „La final au venit la mine şi mi-au spus că le-am purtat noroc", a exultat fosta mare atletă.

Fan shop-ul de la arena Mihaly Magvassi a fost asaltat de suporterii români înaintea partidei. Majoritatea au achiziţionat suveniruri cu numele Aureliei Brădeanu, fostă jucătoare la Oltchim. Portăriţa Stăncuţa Guiu, fostă jucătoare la ambele echipe, a asistat la meci dintr-o lojă rezervată handbalistelor de la Györ, care nu au prins echipa pentru acest meci.

Viborg are prima şansă la finală

În cea de-a doua semifinală a Ligii Campionilor, formaţia daneză Viborg HK a învins, pe teren propriu, cu scorul de 27-21 (13-13), echipa norvegiană Larvik HK, luând o opţiune serioasă pentru calificarea în ultimul act. Titulară la învingătoare, Cristina Vărzaru a fost a doua marcatoare a echipei sale, cu cinci reuşite.

"Defensiva a dus greul acestui meci, iar Paula şi-a făcut datoria. S-au făcut multe greşeli, dar important este că fetele au luptat la maximum. Calificarea nu este nici pe departe jucată."
Radu Voina
antrenor Oltchim

"Nu ştiu dacă am jucat noi mai slab azi sau dacă Oltchim a prins o zi mai bună, cert e că s-au comis erori de ambele părţi. Partida de la Vâlcea va fi cu siguranţă la fel de echilibrată ca aceasta."
Simona Spiridon
pivot ETO Györ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite