Oltchim îşi înfruntă „coşmarul“ în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Chirilă (stânga) este acum coechipieră cu Oana Manea
Oana Chirilă (stânga) este acum coechipieră cu Oana Manea

„Sperietoarea" Oltchimului în sezonul trecut al Ligii Campionilor, formaţia spaniolă Itxako va sta din nou în calea visului "galacticelor" de a cuceri trofeul. Cu Oana Chirilă pe teren, ibericele băteau campioana României în ambele confruntări din grupele principale, 26-25 (Oltchim a avut şase goluri avans) în Spania şi 25-22 la Rm.Vâlcea.

Transferată anul acesta la Oltchim chiar de la Itxako, Oana Chirilă crede că fostele sale colege nu mai au forţa din ediţia precedentă a Ligii Campionilor. De data aceasta, Oana este convinsă că situaţia va fi diametral opusă. „Itxako a prins un sezon de vis anul trecut, dar nu cred că vor mai avea acelaşi noroc şi acum. Le-au plecat ambele internaţionale din Rusia şi forţa echipei a scăzut", a spus noul inter dreapta al Oltchimului. De altfel, handbalista naţionalei României este convinsă că „galacticele" vor trece la pas în faza următoare a Ligii Campionilor.

„Ţinând cont de achiziţiile din această vară şi de faptul că fetele şi-au revenit psihic după eşecul de anul trecut, putem spune că suntem favorite la calificare. Bineînţeles, asta nu înseamnă cu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Voi vorbi şi cu domnul Voina să îi dezvălui câteva secrete despre fostele mele colege", ne-a declarat Oana Chirilă. „Indiferent de numele adversarelor, noi tot trebuie să trecem de grupă pentru că obiectivul este calificarea în finală", a spus şi antrenorul Radu Voina.

Pe lângă Itxako, Oltchim se va mai duela cu Rotor Volgograd, formaţie care dă multe jucătoare naţionalei Rusiei, şi cu câştigătoarea unei grupe preliminare formate din DVSC Debrecen (Ungaria), Buxtehuder SV (Germania), Zaglebie Lubin (Polonia) şi o echipă modestă venită din turul I preliminar. Primul meci din grupe e la 1 octombrie.

Grupa D

- Oltchim
- Itxako
- Dinamo Volgograd
- Debrecen, Buxtehuder, Zaglebie Lubin sau echipă din turul I

„Marinarii" de la HCM Constanţa sunt mulţumiţi de tragerea la sorţi

HCM Constanţa va juca în grupa C a Ligii Campionilor, alături de echipele HSV Hamburg (Germania), Cimos Koper (Slovenia) - câştigătoarea Challenge Cup din sezonul trecut, St. Petersburg (Rusia), Wisla Plock (Polonia) şi câştigătoarea grupei a 3-a din turul doi, HC Metalurg (Macedonia), Hafnarfjordur (Islanda), Haslum (Norvegia) sau Maccabi Lezion (Israel). Primele patru echipe se califică în optimi. „Cu excepţia lui Hamburg, cred că este o grupă accesibilă dacă vom juca aşa cum am făcut-o în prima repriză a meciului de la Sarajevo, din ediţia precedentă", a declarat antrenorul secund Alexandru Buligan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite