Oltchim a rămas în trei jucătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea handbalistelor de la campioana României vor pleca, sâmbătă, în Brazilia, la Mondiale, iar altele participă la turnee de pregătire sau sunt nerefăcute după accidentări.

Favorită la câştigarea ediţiei 2011/2012 a Ligii Campionilor, echipa feminină de handbal Oltchim şi-a întrerupt antrenamentele specifice până după Crăciun!

La Râmnicu Vâlcea au mai rămas doar trei jucătoare valide: portarul Mihaela Smedescu, Roxana Han şi Melinda Geiger. „Radu Voina şi preparatorul Frank Kuhn le-au lăsat ce să facă în perioada care urmează. Ele se vor pregăti mai mult fizic, în sala de forţă, sub îndrumarea Steluţei Luca şi a lui Aurelian Roşca", ne-a declarat Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim.

„Adevărul" vă prezintă care este situaţia celorlalte „galactice":

- Zece jucătoare fac parte din lotul pe care România îl va deplasa la Campionatul Mondial din Brazilia (2-16 decembrie), alături de ele fiind şi antrenorul Radu Voina: Ardean-Elisei, Băbeanu, Brădeanu, Chirilă, Curea, Farcău, Fiera, Manea, Nechita, Tolnai.

- Alte două, Vetkova şi Jovanovici, au fost convocate la echipele Rusiei, respectiv Muntenegrului pentru a participa tot la CM. Ele, ca şi româncele, vor reveni acasă la 20 decembrie.

- Ozel şi Managarova vor participa şi ele, cu echipele Turciei, respectiv Ucrainei, la turnee de pregătire. Cele două sunt aşteptate să se întoarcă la Vâlcea la începutul lunii decembrie.

- Paula Ungureanu şi Ionela Stanca sunt însărcinate, ele nemaiputând evolua în acest an competiţional.

- Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu nu sunt apte din punct de vedere medical. Altfel, ele ar fi mers la CM - la fel s-ar fi întâmplat cu Ungureanu şi Stanca. „Neagu urmează un program special, prescris de medicul care a operat-o în America. Deocamdată, ea nu poate lucra cu mingea", a explicat situaţia Petre Berbecaru.

La nici două zile după reunirea lotului, campioana României va participa la Memorialul „Constantin Tiţă" (28 şi 29 decembrie), la Râmnicu Vâlcea. Jucătoarele vor avea liber de Revelion, iar apoi vor pleca într-un stagiu de pregătire în Antalya. La 11 ianuarie, Oltchim va disputa în deplasare, la Brăila, meciul restant din etapa cu numărul 8.

Huţupan ar putea reveni în poartă

Luminiţa Huţupan-Dinu a declarat că, în cazul în care ar fi solicitată, n-ar refuza să revină în poarta Oltchimului. Mai ales că ea şi-ar dori să câştige Liga Campionilor şi cu echipa vâlceană. „Dacă va ajunge la greutatea optimă, o văd capabilă pe Luminiţa să revină", ne-a declarat Petre Berbecaru, preşedintele Oltchimului. Huţupan a spus că ar putea reveni şi în contextul în care Paula Ungureanu este însărcinată şi va absenta ceva timp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite