Oltchim a început dominaţia în Liga Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a debutat cu o victorie concludentă, 32-22 cu CSM Craiova, dar vedeta Cristina Neagu are probleme de sănătate. Cristina Neagu nu este singura handbalistă a campioanei care are probleme de sănătate, Paula Rădulescu nefiind folosită în meciul cu Craiova.

Veşti deloc bune dinspre Oltchim. Componentă a campioanei României, dar şi a naţionalei, Cristina Neagu a evoluat cu braţul drept bandajat în meciul cu SCM Craiova pe care „Galacticele" l-au câştigat cu 33-22 (15-10), sâmbătă, la Rm. Vâlcea. „De doi ani joc cu dureri. Ele sunt când mai puternice, când mai uşoare", i-a mărturisit valoroasa jucătoare managerului Constantin Roibu. Interul a adăugat că nu îi fac bine nici seriile de antrenamente intense, nici perioadele de inactivitate. „După câteva şedinţe de pregătire sunt nevoită să o las mai moale".

Problemele de sănătate ale handbalistei care a împlinit 22 de ani în 26 august nu sunt recente. În returul cu Viborg, contând pentru finala Ligii Campionilor, ea a acuzat dureri la genunchi, în repriza a doua, însă a rămas pe teren. În toamna anului 2008, în timpul unui meci cu HCM Baia Mare, ea a acuzat dureri la braţul de aruncare. „Cristina s-a întors accidentată de la lot. A încercat să joace, însă nici nu poate ridica braţul din cauza durerilor", declara atunci Herbert Muller, cel care o antrena la Rulmentul Braşov. Acesta a adăugat că ar fi bine să avem mai multă grijă de Cristina Neagu, care de altfel a fost depistată atunci cu „boala aruncătorilor"... Trecerea timpului, dar mai ales numărul mare de meciuri pe care le-a disputat au lăsat urme, aşadar. Iar interul va fi supusă unui control medical zilele acestea, la Bucureşti.

O altă jucătoare care nu a evoluat în meciul contra Craiovei a fost Paula Rădulescu. Cum ea nu a fost în apele ei, antrenorul Peter Kovacs a decis să o menajeze. Acesta speră să o folosească în meciul următor, de la Braşov.

Victorie facilă contra Craiovei

Revenită în ţară după seria de meciuri de pregătire pe care le-a disputat în Ungaria şi Germania, Oltchim a debutat în ediţia 2010-2011 a Ligii Naţionalei cu o victorie clară (32-22), acest succes fiind apreciat şi de noul antrenor al echipei. „Orice echipă feminină de handbal din România visează să câştige contra noastră. Trebuie să fim atenţi, să tratăm cu respect fiecare adversar. Craiova şi-a făcut treaba, a încercat să limiteze proporţiile scorului şi a reuşit. Vreau să le determin pe fete să joace fiecare meci din Liga Naţională ca şi cum ar fi unul din Liga Campionilor", a declarat tehnicianul ungur.

Rezultate

Oltchim32
Vizitiu 8 goluri, Stanca 6, Manea 4, Neagu 3, Gatzel 3, Maier 3, Ardean 2,Luca 1, Ozel 1, Szucs 1.
Craiova22
Crap 6, Brişcan 5, Dumitru 4, Ilie 3, Mihalschi 2, Bădiţă 2

Alte rezultate din prima etapă: Rulmentul Braşov - Tomis Constanţa 19-29, HCM Buzău - HC Zalău 25-26.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite