Oltchim a ieşit din criză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Ardean-Elisei este gata de duelul cu norvegiencele
Valentina Ardean-Elisei este gata de duelul cu norvegiencele

„Galacticele“ au învins aseară în deplasare pe Toulon, scor 26-22 (13-13), devenind astfel favorite la ocuparea locului doi al grupei C a Ligii Campionilor. O victorie contra danezelor de la Randers, duminica viitoare, ar asigura vâlcencelor calificarea în faza următoare.

Aflate cu sabia deasupra capului după cele două eşecuri înregistrate în primele trei etape, „galacticele" au reuşit să obţină la Toulon o victorie ce echivalează cu calificarea în mare proporţie în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Ameninţate cu pedepse financiare de către conducere, elevele lui Peter Kovacs au intrat foarte montate pe teren şi au condus cu 6-1 în minutul 10. În clasicul stil mioritic, avantajul a fost însă repede aruncat pe apa sâmbetei în doar câteva minute şi franţuzoaicele au avut două goluri avans pe finalul primei reprize încheiată la egalitate, scor 13-13.

Partea secundă a fost una dramatică. Cu Ardean în mare formă, vâlcencele au condus aproape în permanenţă, dar Toulon s-a ţinut scai pe tabelă profitând şi de desele superiorităţi numerice.

Finalul meciului i-a aparţinut Cristinei  Neagu, care şi-a demonstrat în sfârşit clasa de talie mondială. Interul Oltchimului a marcat patru goluri de senzaţie în ultimele nouă minute şi a tranşat astfel disputa de partea „galacticelor". Au marcat pentru Oltchim: Neagu 5 Ardean 5, Vizitiu 4, Stanca 4, Ozel 3, Beşe 2, Nechita 2 şi Fiera 1.

Un succes contra danezelor de la Randers, duminica viitoare, în Sala Traian, le-ar asigura „galacticelor" biletele pentru grupele principale indiferent de rezultatele ultimei etape din grupa C.

Clasament grupa C

1. Larvik    4    4    0    0    136-98    6 p
2. Oltchim    4    2    0    2    108-102    4 p
3. Toulon    4    2    0    2    98-110    2 p
4. Randers    4    1    0    3    91-123    2 p

Au mai rămas de jucat: Larvik-Toulon (13 noiembrie), Oltchim - Randers (14 noiembrie); Oltchim - Larvik şi Toulon-Randers la 21 noiembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite