Oltchim şi-a revenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu (la minge) a ameninţat în permanenţă poarta adversă Foto: Laurenţiu Nica
Cristina Neagu (la minge) a ameninţat în permanenţă poarta adversă Foto: Laurenţiu Nica

Campioana României a obţinut prima victorie din această ediţie a Ligii, dominând disputa cu Toulon (28-19) şi urcând pe locul 2 în grupă. Valentina Ardean-Elisei a fost principala marcatoare a Oltchimului în meciul de aseară, înscriind şapte goluri.

În faţa unei săli care nu a fost plină-ochi ca de obicei, trupa lui Peter Kovacs a reuşit un meci bun în faţa campioanei Franţei, Toulon. Cu excepţia debutului, când franţuzoaicele au avut 2-0, româncele au condus în permanenţă, detaşându-se decisiv după pauză.
Chiar dacă nu a fost perfect, jocul Steluţei Luca şi al colegelor sale a fost mult mai exact, mai aproape de ceea ce se aşteaptă de la o echipă care a disputat finala ultimei ediţii a Champions League. „Sper să avem în continuare numai meciuri în care să obţinem cele două puncte. Toulon a fost un adversar puternic, însă a prins o zi mai slabă. Am excelat în apărare şi pe contraatac.

Mergem la victorie la Larvik, chiar dacă este cea mai bună echipă din grupa noastră. Vrem să dovedim că înfrângerea cu Randers a fost doar un accident", a declarat la final Ionela Gâlcă-Stanca, una dintre principalele realizatoare ale Oltchimului.

Cunoscută pentru tenacitatea cu care se apără, Valeria Beşe a excelat din nou în faza defensivă. "A fost greu să ne revenim după eşecul de la Randers. Încrederea în noi a scăzut puţin. Acea înfrângere ne-a marcat foarte mult, dar succesul cu Toulon ne-a refăcut moralul. Sper ca de acum încolo să jucăm din ce în ce mai bine şi să nu mai facem paşi greşiţi", a declarat după meci experimentata jucătoare. La partida de aseară a asistat, alături de Petre Berbecaru, şi Radu Voina, fostul antrenor al Oltchimului, totodată cel care pregăteşte naţionala. După meci, acesta s-a întreţinut cu tehnicienii formaţiei oaspete, cu care se cunoaşte de pe vremea când antrena în Hexagon.

Pentru campioana României au marcat următoarele jucătoare: Elisei 7 goluri, Neagu 5, Stanca-Gâlcă 5, Vizitiu 4, Han 3, Nechita 1, Luca 1, Manea 1 şi Ozel 1. Paula Ungureanu a apărat bine, având 11 intervenţii reuşite. Trei dintre golurile oaspetelor au fost marcate de românca Adina Tuvene, căpitanul lui Toulon.
Oltchim va disputa următorul meci cu Larvik, formaţie care ocupă primul loc în grupa a 3-a. Norvegiencele
au învins sâmbătă, acasă, gruparea daneză Randers HK, cu 33-19 (18-8).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite