Oltchim, prim pas spre semifinale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Vizitiu
Patricia Vizitiu

„Galacticele“ au învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia austriacă Hypo Viena, scor 31-26, în primul lor meci din grupele principale ale Ligii Campionilor. Cu interul Patricia Vizitiu în mare formă, Oltchim a realizat cel mai bun meci din ultimul an şi s-a impus clar pe terenul fostei cvadruple câştigătoare a competiţiei.

Cu doar trei victorii în precedentele 14 partide directe cu formaţia austriacă, Oltchim pornea cu şansa a doua meciul de la Viena. Tocmai această postură le-a ajutat, se pare, pe elevele lui Radu Voina să joace mai relaxat şi să iasă din criza pe care au traversat-o în ultima perioadă.

Remontate pe plan psihic, "galacticele" au reuşit momente fabuloase de joc. De la 10-10 (min. 18), Hypo a reuşit un singur gol, iar vâlcencele au punctat de opt ori. La pauză, Oltchim avea avans de cinci goluri pe tabelă, 18-13, după ce Hypo a marcat ultimele două goluri ale reprizei.

Un nou meci mare pentru Vizitiu

Echipa lui Radu Voina a continuat să joace bine şi după pauză, iar avantajul a ajuns la nouă goluri, 16-25, în minutul 45, cu patru reuşite consecutive ale Patriciei Vizitiu, cea care marcase şase goluri şi în victoria cu Itxaco, ce le-a asigurat vâlcencelor calificarea din faza grupelor iniţiale.

Oltchim nu a avut probleme până la finalul jocului în faţa unei echipe care a evoluat foarte slab, iar campioana României a câştigat mai clar decât arată scorul, 31-26. În tribună s-au aflat circa 200 de suporteri vâlceni, dar şi managerul echipei gazdă, controversatul Gunnar Prokop. Oltchim va juca următorul meci pe 14 februarie, pe teren propriu, cu HC Dinamo Volgograd.

Au evoluat pentru Oltchim: Talida Tolnai, Paula Ungureanu - portari, Valeria Beşe, Adina Fiera (2 goluri), Steluţa Luca, Ramona Maier (4), Oana Manea (6), Cristina Neagu (5), Adriana Nechita, Iulia Puşcaşu (1), Reghina Şimkute, Ionela Stanca (5), Gabriella Szucs şi  Patricia Vizitiu (8)

În cealaltă partidă a grupei, Viborg (campioana europeană en-titre) a obţinut o victorie la limită, 30-29 (20-16), în meciul din deplasare cu rusoaicele de la Dinamo Volgograd. Cea mai eficientă jucătoare a formaţiei daneze a fost extrema Cristina
Vărzaru cu opt goluri.

"În ultimele luni am mâncat handbal pe pâine şi era normal să apară soarele şi pe strada mea!"
Patricia Vizitiu
handbalistă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite