Oltchim începe asaltul spre semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoare a Cupei Cupelor în 2007, campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca la finalul acestei săptămâni primul meci din grupa principală a Ligii Campionilor, împotriva

Câştigătoare a Cupei Cupelor în 2007, campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca la finalul acestei săptămâni primul meci din grupa principală a Ligii Campionilor, împotriva formaţiei muntenegrene Buducnost Podgorica.

Galacticele de la Oltchim joacă, duminică, de la ora 19.00, în infernul de la Podgorica, acolo unde aproape 7.000 suporteri fanatici ai lui Buducnost vor încerca să le poarte pe val pe favorite către o victorie suprinzătoare.

Campioana României are însă de partea sa valoarea şi tradiţia, vâlcencele reuşind chiar anul trecut să le administreze două înfrângeri la scor muntenegrencelor, 35-22 şi 32-21.

Nu va fi totuşi un meci uşor în contextul în care tânăra echipă a lui Buducnost a reuşit anul acesta să învingă pe teren propriu pe Hypo Viena, a doua favorită la câştigarea trofeului.

Din grupa Oltchimului mai fac parte campioana Ungariei - ETO Gyor - şi formaţia slovenă Krim Ljubjana, fostă câştigătoare a Ligii Campionilor în 2001 şi 2003, perioadă în care pentru ex-iugoslave evolua şi Luminiţa Huţupan Dinu.

„Abia aşteptam să joc împotriva lui Krim. Va fi un meci special pentru mine, pentru că mă leagă multe amintiri frumoase de cei de acolo!”, a spus actualul goalkeeper de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Vrem răzbunare cu Gyor

Oltchim a întâlnit campioana Ungariei şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor. Cele două echipe şi-au împărţit victoriile, 30-27 la Gyor şi 32-27 la Vîlcea, dar doar unguroaicele s-au calificat în semifinale.

Româncele le-au acuzat ulterior pe maghiare că le-au dat ultimul meci rusoaicelor de la Lada, Oltchim ratând astfel careul de aşi. La campioana Ungariei este legitimată şi centrul naţionalei României, Aurelia Brădeanu, care nu va juca totuşi împotriva Oltchimului, fiind însărcinată.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite