Oltchim, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşecul (30-37) suferit la Ljubljana le-a coborât pe vâlcence pe locul 4, ultimul, în Grupa Principală I. Oltchim nu poate pierde titlul de campioană în România, însă antrenorul Radu Voina va avea serios de lucru pentru a-i reda strălucirea în Europa.

Oltchim a spus „Adio!" Ligii Campionilor, însă evoluţia celor supranumite „Galacticele", precum şi rezultatul (30-37) înregistrat sâmbătă, în Slovenia, a ilustrat că finalista de anul trecut a competiţiei este departe de a depăşi perioada deloc fastă în care s-a aflat în ultimul timp.

Aşa cum se întâmplase şi în partidele precedente, Oltchim a avut o evoluţie oscilantă şi pe terenul lui Krim Ljubljana. Şi deşi a condus la pauză, cu 19-17, în ultima jumătate de oră nu numai că nu a reuşit să rămână în lupta pentru câştigarea partidei, ci a cedat la o diferenţă consistentă. „Treziţi-vă!", le-a spus Voina, la un time-out. Degeaba, însă. Neatente, mai ales în faza de atac, lipsite de ambiţia care le caracteriza nu demult, dar şi de Cristina Neagu, vâlcencele au probat din nou că meciurile nu pot fi câştigate doar cu cartea de vizită.

În meciul cu Krim, golurile Oltchimului au fost marcate de Ozel 6, Farcău 6, Elisei 6, Stanca 3, Pidpalova 2, Manea 2, Fiera 2, Szucs 1, Geiger 1 şi Managarova 1. Celălalt meci din grupă, Buducnost - Itxako, s-a terminat după închiderea ediţiei.

Radu Voina va începe reconstrucţia

Aflată pe primul loc în Liga Naţională, cu un avans de şapte puncte faţă de a doua clasată, „U" Jolidon Cluj, Oltchim nu poate pierde titlul în acest an. Din acest motiv, antrenorul Radu Voina se va ocupa, în perioada ce vine, de creionarea planului de reconstrucţie a echipei. Antrenorului care a calificat-o în finala Champions League, anul trecut, nu-i va fi deloc simplu,el urmând să decidă la ce jucătoare va renunţa la final de sezon şi pe cine va aduce în locul lor. Sigur ar fi că în ianuarie mai multe jucătoare au semnat prelungirea contractului: Luca, Stanca, Han, până în 2012), Neagu, Curea, Fiera, Manea, Nechita, Smedescu, Tolnai şi Vizitiu, până în 2013.

Procesul de reconstrucţie ar putea fi afectat, însă, de incertitudinea legată de viitorul combinatului care se află în spatele echipei de handbal. Guvernul a anunţat recent că acesta va fi privatizat, precizarea fiind făcută la puţin timp după ce conducătorii grupării subliniaseră că doresc să se organizeze după modelul nordic - „vom adopta modelul Viborg, echipă care are circa 500 de sponsori". 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite