Oltchim Râmnicu Vâlcea şi-a găsit salvatorul. Vezi cine va veni cu banii pentru Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulatovic, Leynaud şi Pineau s-au duelat în sferturi la Olimpiadă, în Muntenegru – Franţa, iar acum vor juca toate pentru Oltchim
Bulatovic, Leynaud şi Pineau s-au duelat în sferturi la Olimpiadă, în Muntenegru – Franţa, iar acum vor juca toate pentru Oltchim

Echipa "galactică" de la Râmnicu Vâlcea, Oltchim, va putea participa până la urmă în Liga Campionilor. Salvarea nu a venit însă de la Gigi Becali, ci de la cu totul altcineva.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că intenţionează să identifice formula juruidică prin care Clubul Sportiv Municipal Bucureşti să preia şi să asigure bugetul echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, astfel încât formaţia să participe în Liga Campionilor. Subiectul a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, la care a participat şi primarul general. "Vreau să găsesc forma juridică de a face parte din CSM, clubul primăriei, de a putea să finanţez pregătirea lor, pentru a nu fi excluse după aceea", a spus Oprescu, aflat la sediul Guvernului.

Oprescu a arătat că echipa feminină de handbal avea de la combinatul Oltchim un buget anual de circa milion de euro, dintr-un total de 7-8,5 milioane euro, şi a asigurat că suma respectivă va fi asigurată tot de către sponsorii actuali ai echipei. Handbalistele de la Oltchim vor juca în continuare la Râmnicu Vâlcea, dar vor purta şi însemnele Primăriei Capitalei. "Vor juca şi de sub drapelul primăriei, aşa e frumos", a spus Oprescu.

Acesta a declarat că va asigura şi un nou autocar pentru echipă, deoarece cel vechi a fost deteriorat. "Singurul lucru pe care o să-l fac de urgenţă este să le fac cadou - treaba mea din ce bani, nu din buget - un autobuz, că l-au spart aseară, au dat cu pietre", a spus Oprescu. Clubul Sportiv Municipal Bucureşti este instituţie publică de interes local a municipiului Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite