Oana Manea, revenire în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pivotul naţionalei de handbal era să renunţe la sportul de performanţă din cauza unor probleme la inimă. Durerile la spate ale sportivei noastre i-au dat mari bătăi de cap selecţionerului Voina. Oana şi-a revenit miraculos şi a făcut spectacol cu Ungaria.

Reprezentativa de handbal feminin a debutat cu dreptul la Campionatul European din Macedonia. Elevele antrenate de Radu Voina au umilit Ungaria, scor 27-21.

Oana Manea şi Narcisa Lecuşanu, ambele cu câte cinci reuşite, dar şi Luminiţa Huţupan au fost cele mai bune jucătoare ale meciului.

În absenţa Ionelei Gâlcă, retrasă din echipa naţională după Jocurile Olimpice, Oana Manea (23 de ani) s-a dovedit a fi soluţia perfectă.

Şi asta la doar câteva luni după ce cariera ei a fost aproape să ia sfârşit, ca urmare a unor afecţiuni cardiace! Deşi medicii i-au recomandat în această primăvară să renunţe la sportul de performanţă, din cauza unor extrasistole şi a unor bătăi cardiace premature, Oana a preferat să continue.

Dar asta după ce s-a internat în aprilie la Spitalul Fundeni, apoi la Spitalul Militar, unde a făcut un set complet de investigaţii care au arătat că problemele nu sunt chiar aşa grave cum se credeau iniţial.

Problemele nu i-au dat pace sportivei nici înaintea acestui meci de la europene. De data aceasta, durerile la spate au pus sub semnul întrebării prezenţa ei la meciul contra Ungariei.

Tadici a dat-o afară că era grasă!

Surpinzător, Manea nu a prins lotul pentru JO de la Beijing din cauza unor neînţelegeri cu fostul antrenor Gheorghe Tadici.

Oficial, acesta a motivat neconvocarea pivotului de la Oltchim prin lipsa ei de formă, dar în sânul naţionalei s-a speculat că adevăratul motiv a fost mai degrabă faptul că tânăra handbalista nu a respectat “cura de slăbire” impusă de exigentul tehnician.

În locul Oanei Manea, rezervă pe postul de pivot al Ionelei Gâlcă, a fost cooptată Raluca Ivan, handbalistă care a avut şi ea în trecut probleme cardiace.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite