Neagu, criticată de conducere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina  Neagu
Cristina Neagu

Debutul slab de sezon al formaţiei Oltchim Râmnicu-Vâlcea în Liga Campionilor la handbal feminin atrage după sine şi critici ale şefilor la adresa unor jucătoare exponenţiale. Preşedintele vâlcencelor, Ioan Gavrilescu, s-a arătat contrariat de prestaţiile diametral opuse ale Cristinei Neagu la formaţia de club şi la echipa naţională.

Cea mai bună handbalistă a României în 2009 şi cea mai valoroasă tânără jucătoare din lume în viziune IHF, Cristina Neagu (22 de ani) traversează o eclipsă de formă la Oltchim. Situaţia este una ciudată în contextul în care interul campioanei României a făcut recent senzaţie la Cupa Mondială din Danemarca, acolo unde a fost, de altfel, declarată MVP-ul turneului.

Neagu a marcat doar trei goluri în partida pierdută de „galactice" la Larvik, scor 31-34, multe din pasele ei fiind interceptate de către adversare. Cu toate acestea, norvegienii au votat-o cea mai bună jucătoare de pe teren, lucru ce a stârnit stupefacţie în rândurile conducerii Oltchimului.

„Gazdele au votat-o pe Neagu cea mai bună jucătoare de pe teren. Mi se pare cel puţin dubios pentru că nu ştiu pentru ce echipă a fost mai bună... Cristina este una dintre cele mai valoroase handbaliste din lume şi nu poate evolua în aşa manieră. Nu înţeleg deloc de ce la echipa naţională merge bine şi la Oltchim nu!", ne-a declarat mâhnit preşedintele Ioan Gavrilescu.

"Gazdele au votat-o pe Neagu cea mai bună jucătoare de pe teren. Mi se pare cel puţin dubios pentru că nu ştiu pentru ce echipă a fost mai bună..."
Ioan Gavrilescu
preşedinte Oltchim

Cauze ale scăderii de formă

Tehnicianul Peter Kovacs este adeptul unei filosofii de joc în care nu există titulare de drept sau vedete în echipă, acesta făcând schimbări în formula de start de la meci la meci.

Patricia Vizitiu, cea mai bună prietenă a Cristinei şi jucătoare cu care se înţelege perfect pe teren, a fost trecută pe linie moartă de noul antrenor.

Jucătoare cu multă personalitate, Neagu nu a fost, se pare, de acord cu unele decizii tactice ale lui Kovacs în partida de la Randers, acesta folosind-o mai mult pe conaţionala Gabriela Szűcs.

Clasament Grupa C

1. Larvik    3    3    0    0    98 - 78    6 p
2. Oltchim    3    1    0    2    82 - 80    2 p
3. Toulon    3    1    0    2    76 - 84    2 p
4. Randers    3    1    0    2    71 - 85    2 P

Următoarele meciuri ale „galacticelor":

Toulon - Oltchim (7 noiembrie), Oltchim - Randers  (14  noiembrie)
Oltchim - Larvik (21 noiembrie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite