Naţionala de handbal,felicitată de ministrul Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a transmis, duminică, un mesaj de felicitare echipei naţionale de handbal masculin a României, care s-a calificat la Campionatul Mondial din 2011.

"Am privit calificarea dramatică a echipei naţionale de handbal la turneul final al Campionatului Mondial ca pe un miracol şi un model. Învingând în deplasare echipa Rusiei, o forţă a handbalului mondial, aţi reuşit nu doar să întoarceţi soarta unei calificări ce părea compromisă, dar aţi dovedit unui popor întreg ce înseamnă forţa unităţii grupului, faptul că acţionând unit şi determinat putem birui în situaţiile cele mai grele. Ne-aţi făcut să fim mândri de voi şi să ne reamintim serile magice în care Penu apăra cu zâmbetul pe buze, Gaţu şi Radu Voina îşi ameţeau adversarii cu fente inimaginabile, iar Vasile Stângă plutea în aer înainte de a îngropa mingea în plasa adversă. Pentru imensa bucurie făcută românilor vă mulţumesc sincer şi vă urez mult succes la Campionatul Mondial!", se arată în mesajul ministrului transmis echipei naţionale şi antrenorului Vasile Stângă.

Reprezentativa de handbal masculin a României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2011, după ce a învins, sâmbătă, în deplasare, selecţionata Rusiei, cu scorul de 37-32 (16-13), în manşa retur a barajului, după ce în tur pierduse cu scorul de 28-32.

În tur, tricolorii au cedat la Bucureşti, cu 28-32, iar cu scorul general de 65-64 s-au calificat la CM din 2011.

În 2009, naţionala României a evoluat la ediţia din Croaţia, după o pauză de 14 ani la nivelul Campionatului Mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite