Naţionala masculină de handbal, debut cu victorie în preliminariile CM din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal masculin a României a debutat cu victorie în preliminariile CM din 2013, miercuri, în deplasare, cu reprezentativa Luxemburg, scor 35-20 (17-8).

Tricolorii au dominat partida cu Luxemburg de la un capăt la altul, impunându-se previzibil în primul meci din grupa a 7-a preliminară. Adversara României este antrenată de Adrian Ştot, care a mai pregătit echipele Poli Timişoara, CSM Oradea şi UCM Reşiţa, iar la cârma reprezentantivei Luxemburg se află din 2007.

Sâmbătă, la Piatra Neamţ, jucătorii antrenaţi de Vasile Stângă vor juca returul cu luxemburghezii, pentru ca partidele cu a doua adversară din grupă, Belarus, să se dispute în 2012.

Câştigătoarea fiecăreia din cele şapte grupe preliminare se va califica în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, meciurile fiind programate în dublă manşă eliminatoriu, în luna iunie a anului viitor. Câştigătoarele se vor califica la turneul final al CM din 2013, programat în luna ianuarie, în Spania. Sunt calificate direct la turneul final naţiunea gazdă Spania şi campioana mondială en-titre Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite