Naţionala feminină de handbal, mândria României!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala feminină de handbal, mândria României!
Naţionala feminină de handbal, mândria României!

Selecţionerul Radu Voina consideră că tricolorele ar trebui apreciate mai mult. Fericit după câştigarea Cupei Mondiale din Danemarca, Voina spune că echipa pe care o pregăteşte salvează onoarea sportului românesc.

Mai citeşte şi:

După un turneu amical de excepţie în care în finală a învins campioana olimpică Norvegia, scor 28-27, naţionala României şi-a depus candidatura pentru o medalie la Mondialele ce se vor desfăşura, în luna decembrie, în China. Pe lângă cei 25.000 de euro rezervaţi echipei câştigătoare, tricolorele au dobândit şi un imens capital de simpatie din partea iubitorilor de sport din ţară.

„Este foarte important că fetele au prins curaj şi, la ora actuală alcătuiesc singura echipă de la noi capabilă să ţină steagul sus pe plan internaţional. În acest moment, România trăieşte din handbal şi ne bucurăm că încă reuşim să ne menţinem în elită. Am obţinut o performanţă care teoretic trebuie să ne dea moral, dar Campionatul Mondial înseamnă cu totul altceva. Vor apărea şi alte jucătoare, tactica de joc se poate schimba şi astfel va fi o competiţie diferită“, a declarat selecţionerul Radu Voina la întoarcerea în ţară.

image

Prezent pe Aeroportul „Henri Coandă“ pentru a-şi întâmpina tatăl, Bogdan Voina ne-a dat asigurări că logodnica sa, Narcisa Lecuşanu, marea absentă din delegaţia României, se simte din ce în ce mai bine şi că va reintra în scurt timp în circuitul echipei naţionale. „Narcisa este OK acum cu piciorul. A avut o discuţie cu tata înainte de Cupa Mondială şi au căzut de acord că nu avea sens să forţeze plecarea în Danemarca“, ne-a explicat fosta extremă a Stelei. 

„Mă simt super!“

„Adevărul“: Te aşteptai să fii declarată cel mai bun pivot al Cupei Mondiale?

image

Ionela Gâlcă: Am reuşit într-adevăr un turneu bun, dar lăsând modestia deoparte, trebuie să-mi felicit şi colegele, pentru că m-au ajutat cu pase utile. Cred că eu şi Oana Manea ne completăm foarte bine.

Te-ai refăcut complet după ultima accidentare?

Mai am încă unele probleme la genunchi şi mă doare când fac un efort puternic, dar nu am timp să mă vait pentru că urmează meciuri importante în Liga Campionilor, cu Oltchim şi apoi Mondialul din China, unde trebuie să dau totul pe teren.

În urmă cu doar un an îţi anunţai retragerea de la naţională. De unde o asemenea metamorfoză?

E un sentiment extraordinar să fiu din nou în sânul naţionalei. Mă simt super, mi-am regăsit bucuria de-a juca şi faptul că am cucerit un trofeu îmi dă un moral bun.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite