Narcisa Lecuşanu: „Avem şanse mici de calificare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În turul semifinalei Ligii Campionilor, Oltchim a pierdut, acasă, cu Viborg, scor 28-34. Fostă jucătoare la Ikast şi Aalborg, Narcisa Lecuşanu a explicat, înaintea meciului retur cu Viborg (Sport.ro, ora 15.00), motivele pentru care formaţia daneză este foarte bună.

Adevărul: Cum va fi pentru tine să te întorci în Danemarca?

Narcisa Lecuşanu: Cu siguranţă nu va fi uşor pentru că importanţa jocului de acum are cu totul o altă nuanţă decât partidele pe care le disputam în campionat. Cât timp am evoluat în Danemrca, am avut mereu partide foarte echilibrate contra lui Viborg, indiferent dacă eram la Ikast sau la Aalborg.

Ce şanse de calificare mai există?

Puţine, dar ne vom juca şansele până la final. Dacă vom învăţa din greşelile din meciul tur, totul e posibil.

Te temi că vei avea parte de o primire ostilă cum a avut Cristina Vărzaru la Vâlcea?

Sincer nu. Danezii sunt mult mai temperaţi ca noi şi nu cred că vom avea probleme cu ei. Suporterii lui Viborg sunt obişnuiţi deja cu astfel de meciuri tensionate şi mă aştept doar la o atmosferă fairplay din partea lor.

Cum îţi explici că handbalul este aşa popular în Danemarca?

Poate exagerez puţin dacă spun că e o religie, dar majoritatea oamenilor au o cultură a handbalului foarte dezvoltată. Totul porneşte de la cele trei titluri olimpice consecutive câştigate de naţionala feminină. Acele succese au făcut ca acest sport să fie mai iubit chiar decât fotbalul.

La Viborg există o academie de handbal. Când crezi că vom reuşi şi noi să construim aşa ceva?

Cred că este posibil, dar e nevoie ca oamenii cu bani să se implice mai mult în astfel de proiecte ce nu aduc profituri imediate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite