HANDBAL: România, pentru a 19-a oară la Mondialul de handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat, pentru a 19-a oară consecutiv, la turneul final al Campionatului Mondial, după ce a învins cu scorul de 38-32 (22-16) reprezentativa Belarusului, în returul barajului de calificare. În prima manşă, "tricolorele" învinseseră cu scorul de 32-31. Tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul Mondial va avea loc la 15 iulie.

Partida, disputată la sala Polivalentă, în faţa tuturor campionilor mondiali din handbalul românesc, a fost la discreţia fetelor antrenate de Radu Voina. În ciuda promisiunilor, tehnicianul român nu a vrut să rişte nimic şi nu a trecut-o pe foaia de joc pe Luminiţa Huţupan, portarul de legendă al naţionalei noastre, care a ratat astfel selecţia cu numărul 200 sub tricolor.

Pentru România au marcat: Cristina Vărzaru (7), Ramona Maier (4), Oana Manea (5), Cristina Neagu (5), Ionela Gâlcă (4), Valentina Elisei (4), Clara Vădineanu (3), Narcisa Lecuşanu (3), Carmen Amariei (2) şi Ada Moldovan (1).

La finalul meciului, bucuria româncelor era destul de temperată, dar calificarea a născut multe speranţe: "Mă bucur că am revenit într-un meci oficial acasă şi sper ca genunchiul să mă ţină de acum încolo şi să pot juca. Eu cred că acum e timpul să nu mai visăm, ci să muncim ca să câştigăm o medalie la aceste mondiale", a afirmat câştigătoarea Ligii Campionilor, Cristina Vărzaru.

Căpitanul selecţionatei tricolore, Valentina Elisei Ardean, a vorbit şi ea despre un loc pe podium în China: "Am avut emoţii, dar am jucat bine. Ne-am calificat şi sper ca în China să câştigăm o nouă medalie. Noua postură de căpitan nu schimbă cu nimic lucrurile, doar mă ambiţionează".

La meci au fost prezenţi campionii mondiali ai României,care au fost decoraţi înainte de partidă şi au primit flori. În tribună, alături de fostele glorii ale handbalului, au luat loc preşedintele României, Traian Băsescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite