Mondialele din 2013 vor fi organizate în Spania (la masculin) şi în Serbia (la feminin)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şedinţa Consiliului Executiv al IHF, de la Herzogenaurach (Germania), Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat sâmbătă gazdele ediţiilor din 2013 ale Campionatelor Mondiale, care vor fi Spania – la masculin, respectiv Serbia – la feminin (o premieră pentru ambele ţări).

Spania a mai găzduit un Campionat European, în 1996, iar Serbia va mai fi gazda CE din 2012, la masculin. În 1973, în fosta Iugoslavie a avut loc CM feminin.

Pentru CM din 2013 au candidat iniţial Coreea de Sud, Norvegia şi Danemarca, care au renunţat pe parcurs. Astfel, competiţia va avea loc în ianuarie 2013 în Spania, oraşele gazdă fiind Barcelona, Ciudad Real, Madrid, Sevilla, Valladolid şi Zaragoza.

La feminin, singurul adversar al Serbiei a fost Coreea de Sud. CM feminin din 2013 va avea loc între 7-22 decembrie, meciurile urmând a se disputa în Belgrad, Nis, Novi Sad şi Vrsac.

Ediţiile din 2011 ale Campionatelor Mondiale se vor desfăşura în Suedia, la masculin (13-30 ianuarie), respective Brazilia, la feminin (3-18 decembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite