România, victorie la limită în Belarus, dar şanse mari de calificare la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, în deplasare, reprezentativa similară a Belarusului, cu scorul de 32-31 (18-14), în meciul tur din cadrul play-off-ului Mondialelor din China. Fetele lui Radu Voina au condus şi la şase goluri, în prima repriză, însă pe final au câştigat doar la un punct diferenţă.

Selecţionata de handbal feminin a început noua campaniei de calificări pentru Campionatul Mondial din 2009, din China, împotriva Belarusului, o echipă slab cotată, fără mari pretenţii la primele locuri în concursurile internaţionale majore.

De cealaltă parte, trupa lui Radu Voina, cu speranţe la un loc pe podium, ba chiar la medalia de aur, întărită cu două sportive de talie internaţională, Cristina Vărzaru şi Ionela Gâlcă, dar fără Luminiţa Huţupan, a dat mari emoţii românilor care au urmărit partida.

Astfel, „tricolorele” nu au reuşit să-şi valorifice adevăratul potenţial, pierzând pe propriile greşeli şi lăsând naţionala Belarusului să le ameninţe victoria. „A fost un meci dificil, exact cum ne aşteptam.

Nu ne-au surprins cu nimic adversarele, dar a fost greu, pentru că noi ne-am făcut viaţa grea. În prima repriză am condus şi la şase goluri, iar apoi treptat a început graba în atac, o relaxare, ca să nu spun altfel, per total o lipsă de seriozitate în teren. Ştiţi cum e românul: nu-i place să fie liniştit! Aşa că am avut ceva emoţii la final“, a declarat Radu Voina, dupa victoria la limită obţinută de România la Mogilev, scor 32-31 (18-14).

Cu o Cristina Neagu care a fost golgheterul echipei noastre, cu opt reuşite, şi cu un nou căpitan, Valentina Ardean-Elisei, care a preluat banderola de căpitan de la Luminiţa Dinu-Huţupan, naţionala feminină promite un meci mai frumos în a doua manşă.

Returul, într-o mare sărbătoare

Partida retur cu Belarus va avea loc la 13 iunie (ora 20.00), în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu“ din Bucureşti, în cadrul Festivalului Handbalului Românesc. Fetele lui Voina vor juca sub privirile a 50 de campioni mondiali cu echipele tricolore, care au fost invitaţi la gală.

Tot în cadrul celei de-a doua manşe ar putea avea loc şi retragerea de la echipa naţională a portarului Luminiţa Huţupan, „îngerul nostru dintre buturi”, care dacă va intra în teren va bifa meciul cu nr. 200 pentru „tricolore”.

La Campionatul Mondial din China, care va avea loc între 29 noiembrie şi 13 decembrie, sunt calificate direct echipele: China (ţara- gazdă), Rusia (deţinătoarea titlului), Spania şi Norvegia (finalistele Campionatului European din 2008).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite