Moda retragerilor printre tricolore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe dintre handbalistele echipei naţionale iau în calcul retragerea de la prima reprezentativă. Luca şi Gâlcă au spus “pas”. Carmen Amariei Lungu, Luminiţa Huţupan şi Mihaela Senocico par să fie următoarele jucătoare care vor spune adio echipei naţionale, după Europenele din decembrie.

Emoţii mari pentru selecţionerul Radu Voina cu doar o lună înaintea startului Campionatelor Europene din Macedonia. Veştile proaste vin din toate direcţiile, stârnind derută şi confuzie. Ca şi cum nu ar fi de ajuns faptul că naţionala nu a jucat mai nimic la ultimul turneu, norii negrii nu mai contenesc să se adune.

Selecţionerul nu ştie nici măcar pe ce jucătoare se va butea baza la Europenele din decembrie. Deşi şi-a propus să le readucă la lot pe Steluţa Luca şi pe Luminiţa Huţupan, Voina a reuşit să o convingă doar pe cea de-a doua. În schimb, tehnicianul a primit două lovituri consecutive sub centură. Prima a venit de la Braşov, din partea pivotului Ionela Gâlcă.

Handbalista vicecampioanei Rulmentul Braşov a anunţat săptămâna trecută că este hotărâtă să se retragă de la echipa naţională, motivând că nu mai rezistă fizic. “Regret, dar nu mai am cum să continui pe atâtea fronturi. Până acum am tras de mine, dar nu mai pot astfel. Am dureri, joc cu infiltraţii, mi-e imposibil să continui în acest mod”, a explicat jucătoarea.

Urmează Carmen Amariei?

Nici nu s-au stins bine ecourile declaraţiilor făcute de Ionela, şi a venit o nouă lovitură. Interul Carmen Amariei Lungu a afirmat că ia şi ea în calcule retragerea de la echipa naţională. Conform spuselor lui Amariei, în aceeaşi situaţie s-ar mai afla şi alte jucătoare, aşa că situaţia s-ar putea agrava şi mai mult într-un viitor nu prea îndepărtat.

“Am 30 de ani, trei operaţii serioase şi simt că nu pot merge pe mai multe fronturi. Aştept să treacă perioada aceasta cu meciurile din campionat şi Cupa EHF, iar apoi mă voi decide”, a declarat Carmen Amariei pentru Mediafax.
 
Vărzaru, sub semnul întrebării

Un caz aparte îl reprezintă Cristina Vărzaru, extrema echipei daneze HK Viborg. Vărzaru a suferit o serie interminabilă de operaţii, dar evoluează în prezent în prima ligă scandinavă.

Totuşi, ea a anunţat că nu poate continua la echipa naţională, motivând că starea sănătăţii sale nu i-o permite. Chiar şi astfel, selecţionerul Radu Voina susţine că va încerca să o convingă pe Cristina să revină asupra deciziei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite