Mesaj de la fete pentru Adina Meiroşu: „Suntem alături de tine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalistele de la Oltchim o susţin pe Adina Meiroşu, care trăieşte o dramă după ce a pierdut sarcina. Însărcinată în cinci luni şi jumătate, interul stânga al Oltchimului şi al naţionalei României nu a putut duce la bun sfârşit sarcina cu gemenii.

Dramă / Adina Meiroşu a pierdut şi al doilea copil

Adina Meiroşu a pierdut unul dintre gemeni

Luminiţa Huţupan Dinu şi-a creştinat fetiţa

Vestea că Adina Meiroşu a pierdut şi al doilea copil a picat ca un trăsnet peste colegele ei de echipă de la Oltchim Râmnicu-Vâlcea, aflate într-un cantonament de pregătire la Poiana Braşov. „Suntem sufleteşte alături de ea. Este un moment foarte delicat şi preferăm totuşi să nu vorbim prea mult pe seama acestui subiect prin intermediul mass-media", ne-a spus Ada Nechita, una dintre colegele, dar şi dintre prietenele Adinei.

Şi oficialii clubului din Vâlcea sunt solidari cu interul stânga al Oltchimului şi al echipei naţionale. Petre Berbecaru, vicepreşedintele echipei, a spus că o vor lăsa pe Meiroşu să aleagă singură momentul în care va decide să se întoarcă la antrenamente. „Nu o vom forţa pe Adina să revină în sala de handbal până nu va fi refăcută sută la sută pe plan fizic şi mai ales mental", ne-a spus Berbecaru.

Putea avea probleme grave după naştere

Problemele pentru sportiva de 24 de ani au apărut în momentul în care, în luna a patra, la un ecograf, Adina a aflat că unul dintre copii are o malformaţie extrem de rară, inima fiind dezvoltată în afara cutiei toracice. Handbalista şi soţul ei, Ovidiu, au decis să meargă în Belgia, unde Adina a fost supusă unui tratament. O injecţie a oprit atunci evoluţia fătului cu probleme, care nu avea oricum nicio şansă să supravieţuiască unei naşteri. Meiroşu se împăcase cu gândul că până la urmă nu va avea decât o fetiţă.

A jucat gravidă în două luni

Revenită în ţară, Adina a pierdut o cantitate mare din lichidul amniotic de la copilul sănătos. După două săptămâni de stat în spital sub tratament, situaţia nu s-a remediat. Medicii i-au înaintat jucătoarei două variante cutremurătoare: ori copilul se naşte cu malformaţii, ori ea va avea probleme grave de sănătate după naştere. Cu inima sfâşiată de durere, Meiroşu a decis să întrerupă sarcina, ea fiind externată ieri din Maternitatea Giuleşti.

Meiroşu a fost una dintre eroinele Oltchimului în campania senzaţională din sezonul trecut al Ligii Campionilor. Deşi a aflat că este gravidă înaintea semifinalei cu Györ din aprilie, ea a decis să intre pe teren contra unguroaicelor. Gravidă în două luni, Adina a evoluat în ambele partide. A doua zi după calificarea în finală, handbalista a aflat că va avea gemeni. „Gemenii vor fi cel mai preţios trofeu din viaţa mea!", spunea atunci cu emoţie „galactica". Pentru că medicii i-au dat aviz favorabil, ea a jucat şi la 8 mai în prima manşă a finalei, scor 21-28 în deplasare cu Viborg. Din considerente tactice, ea nu a fost folosită în returul de la Bucureşti.

„Va trece greu peste traumă!"

Conform psihologilor, Adina Meiroşu ar putea reveni pe terenul de handbal mai devreme decât s-ar putea crede. „Este o traumă profundă şi va trece greu peste ea. În astfel de situaţii este recomandabil ca ea să facă psihoterapie pentru a scăpa, în primul rând, de posibilul sentiment de vinovăţie. Legat de viitorul ei, există doar două variante: prima şi cea mai probabilă este aceea că se va agăţa cu disperare de meseria ei pentru a uita cât mai repede de această traumă. A doua posibilitate este ca ea să-şi dorească imediat să rămână iar gravidă, dar de obicei, o perioadă, frica de a nu se repeta prima experienţă este prea puternică", ne‑a explicat ieri psihologul Camelia Stăvărache.

Meiroşu: „Trebuie să o iau de la capăt!"

Caracter puternic, Adina speră să treacă cât mai rapid peste acest episod dramatic din viaţa ei. „Nu a fost să fie acum. Aşa a vrut Dumnezeu, să am acest ghinion şi să pierd sarcina. Trebuie să o iau de la capăt cât mai repede, să uit ce mi s-a întâmplat. E greu, totul începuse aşa bine, parcă visam când am rămas însărcinată", a declarat handbalista pentru Gazeta Sporturilor.

Caz rar în Africa de Sud

Dacă Adina nu ar fi avortat primul făt, copilul s-ar fi născut cu o malformaţie gravă a inimii care se dezvolta în afara cutiei toracice. Deşi în astfel de cazuri copiii-supravieţuitori sunt extrem de puţini, un astfel de eveniment s-a petrecut recent în Africa de Sud. Anastacia Louw a născut în ianuarie, la spitalul Chris Hani-Baragwanath, din Soweto, un băieţel pe nume Asleigh, a cărei inimă bătea în afara cutiei toracice. În ciuda eforturilor medicilor, copilul a murit totuşi trei luni mai târziu în timpul unei operaţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite