„Mentalitatea este punctul forte al Spaniei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostă jucătoare la Elda Prestigio, interul Mihaela Tivadar a prefaţat pentru „Adevărul“ meciul de debut al „tricolorelor“ la Campionatul European. Naţionala României debutează, azi, la Europene contra vicecampioanei continentale, formaţie cu un stil de joc foarte agresiv.

Campioană europeană de tineret în 2000 şi vicecampioană mondială în 2005, Mihaela Tivadar (28 de ani) este una dintre cele mai experimentate jucătoare din lotul „tricolorelor". Clujeanca a evoluat timp de două sezoane, între 2007 şi 2009, la Elda Prestigio, fosta campioană a Spaniei, acolo unde a fost coechipieră, printre altele, cu portăriţa Vanessa Amoros şi cu pivotul Begona Fernandez, superstarul ibericelor. Folosită cu precădere pe faza defensivă la naţionala României, Mihaela recunoaşte că experienţa spaniolă i-a fost foarte benefică la acest capitol. "Am întâlnit oameni cu o altă mentalitate. În Spania se practică un handbal aparte, toate fetele din naţionala lor aleargă non-stop timp de 60 de minute, iar pe faza ofensivă caută breşe în defensiva adversă până la limita pasivului", spune Mihaela Tivadar, jucătoare la vicecampioana României, Jolidon Cluj.

Statistica nu ne e favorabilă

Ultimele meciuri disputate împotriva Spaniei au fost un adevărat fiasco. La Mondialele din China, ibericele ne-au marcat golul victoriei chiar în ultima secundă de joc şi ne-au barat astfel drumul spre fazele următoare. Nici duelul direct de la EURO 2008 nu a fost unul prea fericit: Spania ne-a surclasat 26-18 în grupe şi „tricolorele" au ratat astfel, in extremis, biletele pentru semifinale. "Nu trebuie să considerăm meciul cu Spania ca o revanşă pentru că vor urma şi alte partide dificile. Dacă vom lua însă totul pas cu pas şi vom trata fiecare fază cu maximum de concentrare, putem obţine un rezultat bun la Europene", subliniază stâlpul defensive noastre.

Programul „tricolorelor"

România - Spaniaazi, ora 19.15, TVR 2
România - Danemarcajoi, ora 21.45, TVR 2
România - Serbia sâmbătă, ora 19.45, TVR 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite