Meci greu, mon cher, 21-31 cu Franta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La debutul în Campionatul Mondial din Croaţia, România a pierdut cu Franţa, 21-31. Aseară, tricolorii au evoluat cu frică şi nu s-au putut opune vedetelor franceze. După ce la pauză au intrat cu un handicap de trei goluri, tricolorii au cedat definitiv pe final de meci.

În ciuda încurajărilor din tribune, România a început cu trac partida şi s-a văzut condusă cu 4-0 după numai cinci minute de joc.

Pe fondul paradelor de excepţie ale lui Thierry Omeyer, care a salvat două lovituri de la şapte metri şi alte câteva mingi în situaţia de unu la unu, elevii lui Aihan Omer au marcat primul gol abia în minutul 7 prin extrema Valentin Ghionea.

Fără gigantul Marian Cozma (2,11 metri), lăsat în afara lotului din considerente tactice, tricolorii s-au descurcat anevoios pe semicerc şi au înscris al doilea gol în minutul 13. Conduşi la un moment dat la şase goluri distanţă (3-9), Pârâianu&Co. nu au dezarmat şi au redus treptat din handicap, diferenţa pe tabelă menţinându-se constant pe finalul primei la trei goluri avans pentru francezi.

Ţinut la respect de Buricea în prima repriză, superstarul Nikola Karabatici şi-a intrat în mână în mitanul secund şi acţiunile ofensive ale Franţei au căpătat treptat limpezime, campionii olimpici conducând la cinci goluri în minutul 35.

Minunea nu s-a produs

Din păcate, forma slabă a interilor noştri nu a putut fi compensată îndeajuns de evoluţia bună a portarului Rudi Stănescu şi a extremelor Toma şi Ghionea, România fiind astfel nevoită să puncteze în continuare mai mult la capitolul artistic. După o tresărire de orgoliu la jumătatea reprizei secunde, scor 17-21, tricolorii au cedat treptat pe final şi au pierdut la o diferenţă de 10 goluri în faţa Franţei, scor 21-31.

Karabatici s-a pozat cu românii!

Membră a delegaţiei oficiale, Sorana Paleu (17 ani), fiica vicepreşedintelui federaţiei, s-a imortalizat la recepţia hotelului din Osijek alături de francezul Nikola Karabatici, unul din idolii săi. Infectată cu microbul handbalului încă din perioada copilăriei, când tatăl său, Petru Paleu, o ducea la toate meciurile lui Fibrex Săvineşti (prima echipă românească participantă în Liga Campionilor), Sorana Paleu îşi însoţeşte deseori părintele la competiţiile majore internaţionale.

„Îi voi încuraja pe băieţi din tribune. Tata se manifestă zgomotos la meciuri, e o fire mai vulcanică. Eu voi încerca să fiu mai temperată puţin”, spune Sorana zâmbind. Despre francezul Karabatici, cel mai bun handbalist al lumii, Sorana spune că este un personaj jovial, fără fiţe de vedetă. „Nikola este un băiat super O.K. A acceptat cu mare plăcere să stea puţin de vorbă cu mine şi cu cei care se aflau la recepţia hotelului”, spune tânăra suporteră. 

Au marcat pentru România

Toma-5, Ghionea-4, Jurcă-3, Irimescu-3, Pârâianu-2, Rohozneanu-2, Buricea-1, Petrea-1

La primul meci de la Campionatul Mondial de Handbal, nationala Romaniei a fost sustinuta de aproape 200 fani contra Frantei

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/cm handbal/intonareaimnului.flv iurl=/editor_files/Image/imn.jpg width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=false align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite