HANDBAL: Al nouălea suspect arestat în "cazul Marian Cozma"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HANDBAL: Al nouălea suspect arestat în "cazul Marian Cozma"
HANDBAL: Al nouălea suspect arestat în "cazul Marian Cozma"

Poliţia ungară a arestat un al nouălea suspect în cazul morţii handbalistului român Marian Cozma, respectivul fiind deja cunoscut pentru delicte comise cu violenţă. Între timp, banii pentru statuia lui Cozma de la Veszprem se strâng încet încet, informează marţi pagina maghiară de ştiri delmagyar.hu şi ziarul ungar Magyar Nemzet.

Bărbatul, R. Janos, în vârstă de 35 de ani, a fost trimis în data de 7 august, la două zile după prinderea sa, în arest preventiv, în urma deciziei Tribunalului din Veszprem. Potrivit comisariatului general de poliţie din comitatul Fejer, bărbatul, originar din localitatea Enying, a mai avut probleme cu poliţia, fiind condamnat pentru acte de violenţă şi tulburare a ordinii publice.

Din informaţiile primite de la comisariat a reieşit că R. Janos a dispărut mai multe luni de zile, după cazul din 14 februarie, de la benzinăria Agip de lângă Enying, unde grupul lui Janos, aflat acolo pentru a serba ziua acestuia de naştere, a aruncat cu sticle de băutură în mai multe autovehicule şi s-au luat la bătaie. Janos a reapărut mai târziu, vara, în compania avocatului său, a precizat purtătoarea de cuvânt a comisariatului general, Szabo Agnes.

S-au strâns 16.600 de euro pentru monumentul ce va fi ridicat în memoria lui Cozma

Între timp, Fan Clubul de Handbal din Veszprem a reuşit să colecteze până acum o sumă de peste 4,5 milioane de forinţi (circa 16.600 euro) pentru monumentul care urmează să fie ridicat în cinstea lui Cozma în parcul din faţa Arenei din Veszprem, la începutul lui februarie 2010. Preşedintele clubului, Remport Csaba, declara că 800.000 de forinţi (3.000 euro) a fost primiţi de la statul maghiar, în urma câştigării unui concurs de proiecte organizat de Institutul Cultural Ungar şi Lectoratul de Arte Plastice. El a amintit că joia trecută, cu ocazia meciului susţinut de echipa de handbal din Veszprem în localitatea Tapolca, susţinătorii echipei au donat 102.000 forinţi (377 euro). Csaba menţiona în mod special donaţia pietrarului Minya Gabor din comitatul Bekes, care s-a oferit să furnizeze blocul de granit african pentru postamentul statuii, în valoare de două milioane de forinţi (7500 euro).

Monumentul va fi realizat de sculptorul Mihaly Gabor, bustul urmând să fie executat din bronz. Creaţia va reprezenta o mână care aruncă o minge de handbal, indicaţiile tehnice pentru realizarea sculpturii fiind oferite de antrenorul echipei din Veszprem. Bustul va avea desigur trăsăturile feţei lui Cozma a mai adăugat Remport Csaba. Sculptorul a prezentat recent trei modele ale viitoarei statui, juriul alegând două din ele. Potrivit lui Csaba, clubul său a încheiat cu municipalitatea din Veszprem un acord de colaborare, prin care aceasta din urmă se obligă să asigure amenajarea spaţiului de amplasare şi întreţinerea ulterioară a monumentului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite