Marian Cozma a fost îngropat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul handbalist Marian Cozma, înjunghiat mortal duminică dimineaţă, în oraşul maghiar Veszprem, a fost îngropat astăzi la cimitirul Pipera din Bucureşti. La ceremonie au asistat circa o mie de persoane, care au scandat şi au aplaudat minute  în şir numele internaţionalului român. În sicriul lui Cozma au fost puse un tricou al echipei de club la care a activat în Ungaria, Veszprem, şi o

Cinci preoţi au oficiat slujba de înmormântare a handbalistului la Biserica Teiul Doamnei Ghica din Bucureşti. Slujba a început în jurul orei 12:30, în biserică fiind prezenţi familia, oficiali români din handbal, delegaţia maghiară care cuprinde echipa MKB Veszprem, dar şi oficialităţi locale din oraşul maghiare. Aproape o mie de persoane au aşteptat în timpul slujbei în curtea bisericii. Ceremonialul religios a durat până la ora 14:00.

În jurul orei 9.30, cortegiul cu trupul neînsufleţit al handbalistului Marian Cozma a plecat de la casa părintească a sportivului, din cartierul Tei, spre sediul CS Dinamo, unde a fost depus în sala de trofee timp de două ore. Înainte de plecarea cortegiului ce cuprindea zeci de maşini, la casa părintească a lui Cozma s-a ţinut o mică slujbă, la care au fost prezente aproximativ 300 de persoane.

Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a fost depus, vineri dimineaţă, în jurul orei 10.20, la sediul clublui CS Dinamo, unde suporterii şi-au luat rămas bun de la el. La acest eveniment au participat, printre alţii, preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, vicepreşedintele FRH, Petre Paleu, preşedintele COSR, Octavian Morariu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, secretarul de stat în MTS, Octavian Belu, jucătorii echipei la care activa jucătorul, MKB Veszprem, însoţiţi de antrenorul Lajos Mocsai, preşedintele Federaţiei Ungare de Handbal, Istvan Kiss, primarul oraşului, Janos Debreczenyi, preşedintele Consiliului Judeţean Veszprem, Lasztovica Jeno, preşedintele clubului MKB Veszprem, Akos Hunyadfalvy. 

Câteva sute de persoane s-au strâns în faţa clubului pentru a-i aduce un ultim omagiu internaţionalului român.

Cortegiul funerar a fost întâmpinat pe scările clubului de Marcel Popescu, preşedintele CS Dinamo, Pompiliu Borş, vicepreşedinte, şi alţi oficiali. Au fost de faţă şi sportivi ai secţiilor dinamoviste, copii, juniori şi seniori, în civil. Juniorii şi seniorii de la echipa de handbal şi echipa de rugby seniori au fost prezenţi îmbrăcaţi în ţinuta sportivă a clubului dinamovist.

Echipa de handbal juniori a asigurat garda la sală în jurul sicriului, alături de jucătorii de la prima echipă, îmbrăcaţi în tricouri albe, cu fotografia lui Marian Cozma imprimată pe piept, sub care se află inscripţia ''Nihil Sine Deo'' (Nimic fără Dumnezeu).

S-a continuat şi procesiunea depunerii de coroane şi flori, s-au aprins candele. Vineri dimineaţa au fost depuse coroane de flori din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, a secţiilor sportive ale clubului Dinamo, din partea unor familii de bucureşteni simpli.

Pe clădirea clubului Dinamo a fost afişat un banner de mari dimensiuni cu imaginea lui Marian Cozma, purtând tricoul de campion naţional al ediţiei 2004-2005. Mesajul scris era ''Te vom iubi mereu!'', 1982 - 2009, Nihil Sine Deo
Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a părăsit sediul CS Dinamo în aplauzele a sute de oameni, care i-au adus un ultim omagiu şi care au aruncat flori. Aceştia au scandat: "Te vom iubi mereu!", "Păsărilă" şi "Cozma Marian înseamnă Dinamo".

Cortegiul funerar a pornit în jurul orei 12.15, de la sediul CS Dinamo spre biserica parohiei Teiul Doamnei Ghica, acolo a fost oficiată slujba de înmormântare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite