Cu noaptea-n cap pentru Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu noaptea-n cap pentru Ligă
Cu noaptea-n cap pentru Ligă

Handbalistele de la Oltchim se antrenează dis-de-dimineaţă cu un singur gând: finala Ligii Campionilor! Canicula n-a ocolit nici Constanţa, unde ieri au fost 33 de grade Celsius la umbră. Din acest motiv, Steluţa Luca şi colegele ei şi-au făcut pregătirea pe plajă în zori de zi.

Într-o zi de sâmbătă în care mai tot omuleste liber, pentru campioanele României la handbal deşteptarea s-a dat în zori. În stil cazon. La ora 7.30, întreg lotul s-a reunit pe plaja Modern din Constanţa. De voie, de nevoie, fetele s-au adaptat acestui program spartan.

Sprinturi, ruperi de ritm, exerciţii altfel monotone, dar fără de care sezonul care urmează ar fi mult mai greu. „Obiectivul principal este calificarea în finala Ligii Campionilor, de titlul naţional nu mai e nevoie să amintesc“, spune Petre Berbecaru, vicepreşedintele Oltchimului.

Preparator fizic al echipei franceze de baschet SIG Strasbourg, solicitat să dea o mână de ajutor grupării vâlcene, Frank Kuhn reuşeşte să destindă atmosfera. Purtând centuri ce le măsoară ritmul cardiac – informaţiile vor fi analizate ulterior - fetele răspund la comenzi cu promptitudine. „Pe vremea când jucam în Franţa am lucrat astfel. La noi e ceva nou. E o metodă bună“, ne spune Ionela Gâlcă-Stanca.

„Fetele au primit bine acest gen de pregătire“, completează antrenorul Radu Voina, care a planificat toate etapele de pregătire până pe 5 septembrie, când începe campionatul. După-amiază, fetele s-au reîntâlnit şi cu mingea. Şi cum Sala Sporturilor este într-un proces de reparaţii, elevele lui Radu Voina şi-au desfăşurat antrenamentul la „Hidrotehnica“.

Lipseşte „legenda“ luminiţa Huţupan

Lotul este în mare acelaşi. Lipsesc Luminiţa Huţupan, retrasă, Roxana Cherăscu, Elena Avădanii, Raluca Ivan şi Rita Borbas, transferate la alte echipe. În schimb, s-a întors Ionel Gâlcă, de la Rulmentul, dar a venit şi portăriţa Paula Ungureanu.

image

Oana Manea (în negru) se ţine de şotii

Restul fetelor sunt aceleaşi, Steluţa Luca, Narcisa Lecuşanu, Adina Meiroşu, Ardean-Elisei, Clara Vădineanu,
Anastasia Pidpalova, Cristina Neagu, Ramona Maier şi celelalte. Toate, la finalul antrenamentului, se strâng roată şi strigă cu hotărâre: „Oltchim, campioană!“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite